De reserve topklasse in de zaal is niet een klasse waarover veel geschreven of gesproken wordt. Toch gebeurt er veel en is de intensiteit van trainen en spelen hoog. Bij de Dames kun je zelfs spreken van “bloedjefanatiek”. In deze serie van 5 starten we met: Leonidas Dames 2 & 4 Een interview met: Anne Feijen & Vera Rutten van Leonidas D2 & Annabel Wanscher van Leonidas D4

Hoe werkt het in deze klasse in Zuid-Holland?  

Vera: We spelen met zes teams in een poule en de 1e drie teams plaatsen zich voor het Districtskampioenschap eind januari. Daar gaat er dan 1 van door naar het Landskampioenschap zaal voor reserveteams. (Leo D2).

Wanneer wordt er gespeeld? 

Annabel: We spelen vijf keer op zondag. Alle teams komen op die dag bij elkaar. Je speelt twee wedstrijden op een dag. Er zit altijd minimaal één wedstrijd tussen, en dat is wel fijn want dan kan je ook even naar de tegenstanders kijken. (Leo D4)

Hoe zit het met de scheidsrechters, zijn dat vaste mensen en regelen jullie die zelf? 

Annabel: Wij regelen in principe altijd zelf de scheidsrechters en dat is soms wel lastig. (Leo D4)

Trainen jullie in de zaal? 

Anne: Ja, 2x in de week. Op maandag en op vrijdag. Dit zijn geen ideale trainingsdagen met ook nog competitie in het weekend. (Leo 2) Annabel: Wij trainen 1x in de week op dinsdag. (Leo 4)

Hoe komt het dat jullie op deze dagen trainen? 

Vera en Anne in koor: Gewoon pech. Anne: Leonidas is een grote club en je hebt ook nog te maken met teams van andere zaalsporten die ook zalen nodig hebben. Maar we zijn heel blij dat we twee keer kunnen trainen. (Leo 2)

Met hoeveel speelsters komen jullie naar de wedstrijd? 

Anne: Met een selectie van 11 man: 10 spelers en een keeper, dus 2 teams van 5. Je wordt ingedeeld, dus iedereen is ook wel een keertje een weekend vrij. (Leo 2) Annabel: Dat verschilt bij ons best wel. We hebben een aantal speelsters die bijvoorbeeld weekenddiensten draaien. Dus het is altijd even kijken wie er komen opdagen. Het liefst komen we met z’n negenen, maar dat lukt niet altijd. 1 Wissel per linie is wel echt het meest ideaal voor ons. (Leo4)Hebben jullie een vast team of ook wel eens invallers uit de jeugd?  

Vera: Wij hebben een vast team, we spelen met het eigen team waarmee we ook op het veld spelen. (Leo 2)

Hoe kijken jullie terug op vorig seizoen? 

Annabel: Vorig seizoen was wel echt anders, toen hadden we een coach. Het is nu wel leuk dat je het zelf doet, maar je mist wel iemand langs de lijn. We hebben vorig jaar de play-offs net niet gehaald. We hebben wel veel geleerd vorig seizoen. (Leo 4)

Wat is het sterkste punt van jullie team? 

Vera: Ik denk dat we allemaal heel gedreven zijn en als we er staan dan staan we er voor 100%. Dit team gaat nooit opgeven. Anne: Binnen en buiten het veld zijn we echt een team. (Leo 2) Annabel: We hebben meiden in het team met heel veel ervaring en ik denk dat we daar heel veel uit kunnen halen. De jongere speelsters kunnen echt wat van hen leren. We zijn ook best wel snel en tactisch sterk. (Leo 4). Wat is een minder goed punt van jullie team of waar werken jullie aan? 

Anne: Ik denk dat we soms te veel meegaan in het spel van de tegenstander. Ik denk dat je je energie niet van je tegenstander moet laten afhangen, maar meer van jezelf moet laten komen. Vera: we moeten toch nog een beetje leren het spel te maken. (Leo 2). Annabel: Lastige, maar ik denk dat we soms te veel proberen om zelf de individuele actie te maken omdat we dat heel leuk vinden en dan krijg je soms toch een counter om je oren waar je niet helemaal op gerekend had. (Leo 4)

Wat is jullie doelstelling in de zaal dit jaar? 

Vera: Onze doelstelling is elk jaar eigenlijk om de DC te halen. Meestal lukt dat ook. En wie weet belanden we dit jaar ook op het LK. (Leo 2) Annabel: Dit seizoen gaan we voor een plek bij de top drie. (Leo 4)

 

Redacteur: Maaike van Prooijen Volgende week: Craeyenhout Dames

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.