De reserve topklasse in de zaal is niet een klasse waarover veel geschreven of gesproken wordt. Toch gebeurt er veel en is de intensiteit van trainen en spelen hoog. Bij de Dames kun je zelfs spreken van “bloedjefanatiek”.  In deel 3 van deze serie van 5 interviewen we: Emma Pigmans, Femke de Voogd en Anne-Roos Smulders van Cartouche D2

De teams die wij interviewden spelen met 6 teams in een poule. De 1e drie teams plaatsen zich voor het Districtskampioenschap eind januari. Daar gaat er 1 van door naar het Landskampioenschap zaal voor reserveteams.

Hoe zit het met de scheidsrechters, zijn dat vaste mensen en regelen jullie die zelf? 

Emma: Wij hebben via via iemand kunnen regelen die elke week voor ons komt fluiten.

Wat vinden jullie van het niveau, wordt er fanatiek gespeeld?

Femke: We zijn vorig jaar gepromoveerd en het niveau ligt een stuk hoger. Vorig jaar konden we bijvoorbeeld nog vrij makkelijk een mannetje passeren, en nu moet je echt vaker en sneller passen. Er zitten sneller mensen bovenop je. Emma: Ja, als je even stilstaat dan staan er gelijk drie meiden tegenover je.Hoe vaak trainen jullie in de zaal?

Femke: We trainen 1 x in de week.

Hoe komt het dat jullie maar 1 x per week trainen?

Anne-Roos: Bij Cartouche hebben we een eigen dome en iedereen krijgt een eigen dag. Emma: we hadden wel liever vaker dan 1 x getraind, maar dat kan helaas niet.

Met hoeveel speelsters komen jullie naar de wedstrijd?

 Anne-Roos: Wij zijn met 9 of 10 bij Cartouche D2.

Hebben jullie een vast team of ook wel eens invallers uit de jeugd?

Emma: Ja, we spelen met hetzelfde team als op het veld. Femke: Alleen zijn we met een kleiner team, niet iedereen speelt zaalhockey. Dus het is niet elke keer dezelfde samenstelling.Wat is het sterkste punt van jullie team?

Femke: We hebben een mooie combi van oud Dames 1 speelsters en die groep is aangevuld met meiden uit de jeugd. Dat is een groepje wat al een tijdje samen speelde. Dat maakt een mooie mix van ervaren speelsters aangevuld met jong talent.

Wat is jullie doelstelling in de zaal dit jaar?

Anne-Roos: We hebben het niet officieel met het team gehad over een doelstelling. Emma: We hebben niet echt hele hoge verwachtingen. Femke: Het is vooral niet willen degraderen.

Redacteur: Maaike van Prooijen Eindredactie: Maryse Govaert

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.