Stories

Oranjehockey ongeslagen winnaar #HWL2017 Brussel

Alle kleuren van de regenboog straalden voor de Oranjehockey Dames afgelopen weekeinde in het druilerige Stade Fallon te Brussel alwaar de halve finale van de Hockey World League 2017 werd gespeeld.Zo kwamen ze ongeslagen alle wedstrijden door en voor wie denkt, makkie, heeft zich vergist, want dit grotendeels nieuwe Oranje (net als bij de Heren) moest het toch maar even doen.

De Heren gingen de Dames al voor in Londen, waar ze met gemak de Olympisch kampioen Argentinië versloegen en eveneens ongeslagen door alle poule & finale wedstrijden heen kwamen. Met recht een topteam ondanks alle zware Nederlandse play-offs en voor sommigen ook nog een EHL ronde.

Van 21 juni tot en met 2 juli waren de Nederlandse hockeydames aan de beurt, die na de play-offs en de EHCCC enorm hard aan de bak moesten om als team te trainen. In 2 weken tijd werden ze klaargestoomd door bondscoach Alyson Annan en haar team.

Na de 2 gewonnen oefenwedstrijden #rabosuperserie tegen Australië kwam het teamgevoel goed op gang.

De stemming was dan ook perfect te noemen en de poule wedstrijden tegen Schotland, Korea, China en Italië werden allen gewonnen. In de kwartfinale stonden ze tegenover Spanje en ook hier werden ze winnaar en het WK ticket was binnen.

 

De halve finale tegen Nieuw-Zeeland was andere koek. Een pittig potje met een gelijkstand leidde tot shoot-outs en toen ook deze in gelijkspel eindigden, kwam het neer op #suddendeath shoot-outs. Een thriller die bijna ongelukkig uitpakte voor Oranje, toen de #blacksticks een doelpunt scoorden waarmee zij zich al als winnaar kroonden. Echter werd er alert gereageerd en een video referral aangevraagd, want de toeter klonk mili-seconden nadat de bal over de achterlijn was, ondanks dat de klok al op 0 stond. De video-umpire greep in en gaf Oranje gelijk. De shoot-out van Pien Sanders en Margot van Geffen troffen doel en keeper Anne Veenendaal stopte de laatste uithaal van Nieuw-Zeeland. Daarmee was de finale een feit.

De volgende dag tegen China werd door een strafcorner van Caia van Maasakker in het voordeel van Oranje bepaald in het 3e kwart. Toen deze topper later ook de 2-0 scoorde was de winst een feit.

Resultaat HWL2017 Dames én Heren kampioen!

Hen wacht een korte vakantie en dan een voorbereiding op het EK Hockey wat van 18 augustus tot en met 27 augustus plaatsvind in het vernieuwde Wagener Stadion bij AH&BC Amsterdam.

De finale ronde van de HWL wordt in December gespeeld. Voor de heren in India en voor de Dames in Nieuw-Zeeland.

We wensen je een mooie hockeyzomer toe: Happy Hockey Holidays.

Pictures: Getty Images FIH & Hockeystyle Magazine

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.