Stories

Noor de Baat in vogelvlucht – door Charlotte Vega

Normaal gesproken blogt ze voor ons, dit keer is zij de interviewer, Charlotte Vega gaat Full Force in het interview met toptalent Noor de Baat van AH&BC Dames 1.

Hi Allemaal,

Ditmaal geen blog maar een interview met een van de grootste talenten van AH&BC namelijk Noor de Baat! Lees snel verder en leer Noor de Baat kennen. HOOFDKLASSE DAMES 2017-2018 : AMSTERDAM – GRONINGEN : AMSTELVEEN Noor de Baat (rechts) heeft zojuist 1-0 voor Amsterdam gescoord en wordt daarmee gefeliciteerd door Marijn Veen (links). Foto : Ben Haeck 

Wie is Noor de Baat? Ik ben Noor de Baat, 17 jaar, ik ben geboren in Purmerend en opgegroeid in Broek in Waterland. Ik woon daar al mijn hele leven. Ik heb 1 broer van 20 jaar en ik doe dit jaar eindexamen VWO op het Cartesius lyceum in Amsterdam. Ik hockey bij AH&BC dames 1 en in Nederlands A (onder 18 jaar).

Hockey historie? Ik ben begonnen op 5-jarige leeftijd bij FIT in Amsterdam Noord. Ik heb hier gespeeld tot de D en ben toen naar AH&BC gegaan. Waarom? Ik wilde een niveau hoger spelen en meer leren. Ook werd ik benaderd door mensen van AH&BC of ik interesse had om daar te gaan hockeyen. Ik heb de hele jeugdlijn bij AH&BC doorlopen en ik train vanaf mijn 15e mee met Dames 1. Een jaar later werd ik uitgenodigd door Rick Matthijssen om officieel aan te sluiten bij Dames 1.

Wat zijn je kwaliteiten? Ik heb veel speloverzicht, speel veelal makkelijke passes en straal veel rust uit. Daarnaast heb ik een groot lerend vermogen en kan ik het spel goed verdelen.

Wat vinden de teamgenoten kwaliteiten van Noor de Baat? 

Julia Muller: Noor heeft ontzettend veel spelinzicht, maakt goede keuzes en gebruikt juiste technieken in de juiste ruimtes. Ze is heel erg divers en daardoor op meerdere plekken inzetbaar. Ze is nog jong maar speelt erg volwassen.

Anouk Lambers: Noor is heel rustig aan de bal en heeft een goed overzicht op het veld. Ze speelt erg ervaren en volwassen en straalt heel veel rust uit. Ze heeft ook veel zelfvertrouwen en laat dit ook goed zien in acties naar voren. Daarnaast heeft ze een geweldig backhand schot!

Kelly Jonker: Noor heeft onwijs veel overzicht, is een hele slimme speler. Ze is erg tactisch en een fijne speler om mee samen te spelen. Ze zoekt graag de combinatie en speelt heel onbevangen en vrij.

5-5-2018 AH&BC D1 na de overwinning op Oranje Rood, halve finale #PO18 Foto: Rie Sanderson

Wie is jou voorbeeld?  Eva de Goede! Ik ben altijd al fan van haar geweest, al sinds ik in de C speel!

Hoe vind je het om met haar te spelen? Ik vind dat heel leuk en leerzaam. In het begin natuurlijk spannend (met veel meiden uit het Nederlands team) maar nu vind ik het vooral heel bijzonder dat ik met hen samen speel en echt onderdeel ben van het team.

Hoe vind je het bij AH&BC Dames 1? In het begin was het natuurlijk super spannend, maar ook super gaaf en vet om mee te mogen doen. Het was heel bijzonder om gevraagd te worden en dat ik de kans kreeg om door te stromen.

Tot slot, wat zijn je dromen en doelen? Nederlands elftal halen en de Olympische Spelen spelen natuurlijk!! Daarnaast wil ik ook belangrijk blijven voor AH&BC en als allereerste landskampioen worden met Dames 1!! 

0HALVE FINALE PLAY-OFFS HOOFDKLASSE DAMES 2017-2018 : AMSTERDAM – ORANJE-ROOD : AMSTELVEEN Charlotte Vega (midden) heeft zojuist 1-0 voor Amsterdam gescoord en viert dat met vlnr Kitty van Male, Kelly Jonker en Noor de Baat. Foto : Ben Haeck

Ik hoop dat jullie Noor de Baat nu wat beter hebben leren kennen. Jullie gaan nog veel van haar horen!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.