Filmpjes, tutorials, gekkigheid, techniek en vooral heel erg veel plezier in hockey. Ze leveren mooie beelden maar vooral ook echt hele zinvolle hockeytips. Met inmiddels ruim 40.000 volgers op YouTube, gemiddeld 250.000 views per video en ruim 13.000 op Instagram begint het op serieuze business te lijken. De Heroes hebben zelfs al fanaccounts en dat is niet voor niets. Het hoe, wat en waar wilden we nu wel weten. We interviewen de 6 hockey heroes: Leiah Brigitha, Charlotte Vega, Lawrence Tandjoeng, Dennis van de Pol, Paul ten Have en Tomás Poggio van Deventer. We trappen af met Tomás!

Tomás: Je bent samen met Paul mede-eigenaar van Playfull hockeyschool, je bent assistent bij het meest ambitieuze H1 team (Alphen Heren 1) waarmee je afgelopen seizoen de dubbel pakte, (kampioen/promotie en de silver cup). What’s next? Ja, afgelopen jaar is erg lastig te evenaren. Komend seizoen is onze doelstelling om stabiel in de eerste klasse mee te draaien. Ook spelen we nu in de gold cup, daar willen wij het zoveel mogelijk ploegen heel lastig maken! Daarnaast wil ik als assistent van Rood-Wit JA1 dit seizoen de play-offs halen voor het landskampioenschap!

Wat was voor jou een reden om aan te haken bij Hockey Heroes TV? Paul en ik begonnen net met onze hockey school, we dachten dat HHTV dat een mooie boost zou kunnen geven. Daarnaast was het plan en de mensen waar wij mee gingen werken een reden om dit avontuur aan te gaan. Ik mag wel zeggen er geen moment spijt van te hebben.

Jullie zijn de hockey helden voor velen, maar wie waren eigenlijk jouw hockey helden destijds en waarom? Ik had nooit een echte held. Ik keek veel naar Sander de Wijn & Teun de Nooijer. Maar ik denk dat ik het meeste heb geleerd van coaches. Thomas Tichelman & Dider Meijer hebben mij ontzettend veel bijgeleerd over het spelen en het coachen van het spel. Daarom zijn dit denk ik mijn helden geweest.

Je bent van de gekkigheid en bedenkt iedere keer leuke tricks, ook met je collega heroes. Wat is voor jou de allerleukste hockeytrick? Ik hou wel van gekkigheid, ja. Ik denk dat de ‘Dutch Bridge’ wel een beetje mijn move is geworden. Overal waar ik kom wordt gevraagd of ik deze trick kan uitleggen/laten zien. Superhandige trick die ook bij hoge snelheid zeer praktisch is.

Je gaat ook het jeugdhockey in goede banen leiden bij Alphen het komende seizoen, samen met Paul, maar wat is jouw ultieme toptip voor de talenten van de toekomst? Oefening en plezier is key. Zodra het plezier weg is wordt het een lastige opgave om echt beter te worden. Maar is het plezier er wel, dan zou ik zeggen ga zo veel mogelijk met bal en stick aan de slag. Ga met vrienden/vriendinnen lekker het veld of de straat op en ga klooien met die bal. Hoe meer contacten hoe meer gevoel.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.