Filmpjes, tutorials, gekkigheid, techniek en vooral heel erg veel plezier in hockey. Ze leveren mooie beelden maar vooral ook echt hele zinvolle hockeytips. Met inmiddels ruim 40.000 volgers op YouTube, gemiddeld 250.000 views per video en ruim 13.000 op Instagram begint het op serieuze business te lijken. De Heroes hebben zelfs al fanaccounts en dat is niet voor niets. Het hoe, wat en waar wilden we nu wel weten. We interviewen de 6 hockey heroes: Leiah Brigitha, Charlotte Vega, Lawrence Tandjoeng, Dennis van de Pol, Paul ten Have en Tomás Poggio van Deventer.  Oprichter Lawrence aan het woord:

Lawrence: Je bent als initiatiefnemer en oprichter al eerder aan het woord geweest in HockeyStyle, 2 jaar geleden. Wat is er inmiddels veranderd voor jou bij Hockey Heroes TV? Hockey heroes TV heeft enorme stappen gemaakt als het gaat om het maken van een hockey community wereldwijd. De doelstelling om de sport nog toegankelijker te maken heeft zich daarom alleen maar meer uitgebreid. De plannen die eraan komen zullen dit alleen maar extra versterken.

Wat was voor jou destijds de reden om te starten met Hockey Heroes TV? Hockey is naar mijn weten een klein wereldje. Je ziet vaak dat men niet begrijpt hoe het spel werkt of hoe het in elkaar zit. Mijn doelstelling is om de sport voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken vanuit de Nederlandse hockey cultuur, zowel de prestigieuze als de recreatieve kant van de sport. Nederland heeft ook de beste hockey infrastructuur van de wereld en dit is iets wat wij graag in beeld willen brengen om dit ook in andere landen mogelijk te maken.

Welke oefeningen vind jij zelf het allerleukst om uit te voeren en waarom? Ik ben zelf niet zo van de oefeningen, maar juist meer van de plezierige kant van hockey (al onze spelletjes). Als ik moest kiezen dan vind ik basis technieken zoals passeer bewegingen of scoring technieken het allerleukst.

Instagram is niet meer weg te denken naast YouTube, Facebook wordt ook nog veel gebruikt. Welk kanaal is voor jou/jullie belangrijker? 

Wij focussen ons vooral op YouTube omdat we daarin het beste neergezet kunnen worden. Echter zien we dat Instagram echt noodzakelijk is om ook onze doelgroep te benaderen.

Je speelt zelf nog hockey bij Hurley. Wat mag volgens jou wel meer getraind worden bij de jeugd? 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet echt weet hoe de hockey jeugd van Nederland er nu bij loopt. Zelf denk ik dat het gaat om samenspel en niet zozeer om individuele kracht. Mijn mening is dat als de jeugd zich focust op een tactische training vanuit de basis, dat dit al een goed fundament is voor een training.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.