De dag die je wist dat zou komen. Of wellicht op je pad kwam. Dat overkwam Heren 1 van HC Alphen. Het 2e klasse team onder bezielende leiding van Trainer/Coach Robbert Groeneveld en zijn rechterhand Tomas Poggio van Deventer, kwamen, zagen en overwonnen. De strijd om de promotie en het kampioenschap was er een waarbij ze als team, 100% in de flow, voor gingen. Zeker na het plotselinge verlies van hun teamgenoot, Floris Wever, die aan het begin van het seizoen in een verkeersongeval omkwam, waren de blikken gezet op oneindig. Met maar 1 doel voor ogen. Voor hun team en hun teamgenoot. De Dubbel. En zo geschiedde. Twee weken geleden was de promotie naar de 1e klasse en het kampioenschap een feit. Nu nog die Silver Cup. Zondag 23 juni was het zover, d-day, daar waar ze allen zo lang voor gestreden hadden werd werkelijkheid. Nadat de 1e emoties waren gezakt spraken we met Groeneveld en Poggio.

Hoe voelt het om zo’n seizoen te hebben gehad?

RG: Het is ongelofelijk, er zijn geen woorden voor, dit was zo een ongekende prestatie…

TP: Super bijzonder. Met deze groep en met alles wat er gebeurt is. Het is zo speciaal dat je de dubbel pakt en promoveert! Samen met de hele staff en het team was er zo een goeie verbinding, waardoor we echt stappen konden maken! Heb altijd wel vertrouwen gehad in de groep, nooit gedacht wij kunnen dit niet, of deze gaan we verliezen! De mindset van deze groep is waanzinnig!

De cup en de promotie waren natuurlijk de hoogtepunten, maar wat was voor jou het mooiste moment?

RG: De mooiste momenten waren in de kleedkamer, de emotionele momenten toen we elkaar herinnerden waarom we dit deden. We zaten in een flow en die heb ik letterlijk gebruikt door de ontwikkeling voorop blijven zetten en elkaar blijven aanspreken op goede en ook foute beslissingen. Zowel in als buiten het veld!

Over het verlies van Floris, heeft dat het team nog meer verbonden met elkaar?

TP: Zeker meer verbonden! De gasten hebben samen dit proces doorgemaakt en steun bij elkaar gevonden. Uiteindelijk heeft ons dit nog sterker en hechter gemaakt! Af en toe hebben we elkaar er aan herinnerd waar we het allemaal voor deden!

Voor nu?

RG: Laten inklinken, vooral nu even flink vieren met zijn allen, als team en daarna genieten en terugkijken op een supermooi en ongekend seizoen.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.