Stories

Het Aziatische hockeyfenomeen: De Hockey India League (HIL)

De Hockey India League is met recht een bijzondere competitie aangepast aan de hockeygekte die in India heerst en natuurlijk helemaal na het succesvolle resultaat in de Champions Trophy.

Sinds een paar jaar een fenomeen, met een heel eigen speelwijze waar internationale spelers voor een periode van 2 maanden worden ‘gekocht’ en dus al naar gelang de biedingen een leuk salaris opstrijken.

 

B6uUvQSCcAEAZBn

B7izxOTCUAAXwZR

Dit jaar zijn o.a. Wouter Jolie, Jaap Stockmann, Jeroen Hertzberger, Marcel Balkestein, Pirmin Blaak, Bob de Voogd, Floris Evers als Nederlandse spelers aan bod, maar ook de in Nederland spelende Austin Smith, David Harte, Simon Child en Justin Reid Ross.

 

 

B7aFin7CAAANeuh

Zij gaan vanaf 22 januari een maand lang de strijd aan met elkaar, of tegen elkaar, met of zonder een extra cheque met roepies aan het einde van de gespeelde wedstrijd (want ook dat is onderdeel van de HIL). Een aantal van de Nederlandse spelers, zou eigenlijk mee hebben moeten gaan met bondscoach Caldas naar Kaapstad, maar hebben ervoor gekozen om dit avontuur aan te gaan. Volgens hen een geweldige ervaring die ze niet willen missen.

B7d_XYVCQAA4GHE

 

De HIL volgen doe je via Twitter vanaf 22-1 via livestream: https://twitter.com/HockeyIndiaLeag of via de twitter accounts van de heren, bijvoorbeeld via Marcel Balkestein die voor de Telegraaf een blog bijhoudt:

balkestein

http://www.telegraaf.nl/telesport/23562744/___Week_van_uitersten___.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter

 

Het speelschema is hier te vinden: http://league.hockeyindia.org/images/stories/2015/01/HIL2015-Schedule-V12-13012015.pdf

logo

 

 

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.