Het oude Wagener stadion was in een record tempo omgebouwd tot een stadion van deze tijd, passend bij het EK Hockey spektakel wat van 18 tot en met 27 augustus plaatsvond bij AH&BC Amsterdam. Bijna een geuzenwerk, waar iedereen die deel had aan deze transformatie zeker trots mag zijn op het resultaat. Al is het nog niet helemaal af, het voelde al heel erg mooi en zeker professioneel.

De sfeer was vanaf dag 1 goed te noemen en het promodorp stroomde dan ook helemaal vol, soms wel iets te vol, maar dat mocht de pret niet drukken.

Jong en oud kwam er om te genieten van mooi en vooral spannende hockeypartijen. Oranje voerde vanaf dag 1 de boventoon en dat was ook merkbaar aan de Oranjehockey Dames en Heren.

Toegeven, het weer zat in eerste instantie niet mee. Donder en bliksem en bakken met water deden de toegestroomde fans slechts kort uitwijken om vervolgens massaal terug te komen. Voor hun Oranje. Een Oranje wat presteerde. Soms even wat tegenslag had, zoals de heren tegen de Zuiderburen, maar zoals ze zelf aangaven die avond, die zien we nog terug. En zo was het. Na een thriller in de halve finale, moesten de heren alle zeilen bijzetten.

De dames ging het wat makkelijker af, al was de partij tegen Engeland toch heel erg spannend. Nee ze zagen het niet als revanche op de verloren Olympische finale en het EK van 2015, maar toch zag je heel soms die spanning.

Beiden speelden een finale tegen België met veel vertrouwen en vooral teamspirit en dat bracht hen wat ze voor ogen hadden. GOUD.

 

 

De week erna deed Jong Oranje in Valencia ook een gooi naar het edelmetaal.

Zowel Jong Oranje heren als Jong Oranje dames belandden net als het ‘grote’ Oranje in een zinderende finale  tegen België. Met een super spannende shoot-out ronde voor de mannen en een pittig potje voor de dames.

Het was sowieso een toernooi met veel ups en downs, met name voor de beide Spaanse teams, wat spelers van de Nederlandse jong Oranje heren inclusief coach Cox die in het ziekenhuis belandden in de laatste dagen met een voedselvergiftiging.

Het kwam goed. Ook bij dit toernooi gingen beide Jong Oranje teams met GOUD naar huis. Een topprestatie met in 17 dagen 4 x Europees goud.

PS er waren ook Europese gouden medailles voor diverse Master teams (veteranen) tijdens het #ECMasters2017  en voor de nationale A & B jeugd.Over 2 jaar mogen we weer. Volgend jaar zijn de WK rondes aan de beurt. We will keep you posted!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s #EKHockey Frits Ketelaars voor HockeyStyle Magazine

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.