Stories

EHLHockey 2018: De KO16 bij HC Rotterdam

Een roerige 1e dag met vanaf de start pittige potjes, op de voorlaatste na dan. De eerste partij tussen Holcombe en Real Club de Polo verliep wat onrustig, ook dankzij een livestream die niet wilde, maar wat geweldig werd opgelost door EHL, door de partij via het youtube kanaal van de FIH uit te zenden. Met een afwijkende puntentelling (2 voor een veldgoal, 2 voor een strafbal, 1 voor een strafcorner en 1 voor een strafbal uit een strafcorner) eindigde deze wedstrijd in een overwinning voor de ploeg uit Barcelona, die met 7-4 won van Holcombe uit Engeland en dus door is naar de kwart finale.De 2e wedstrijd ging tussen het Belgische Herakles en het Catalaanse Atletic Terrassa en alhoewel de mannen in geel eerder met redelijk gemak de KO8 bereikten, wisten dit keer de nieuwkomers, Herakles, er met de winst van door te gaan en zich zelf te plaatsen voor de kwartfinale. Eindstand 4-2

De 3e pot was een makkie voor Racing Club Bruxelles die met gemak over Dinamo Kazan heen walsten en zich met 9-0 wisten te plaatsen voor de KO8.

Tot slot de laatste wedstrijd waar de 2 voormalige EHL winnaars tegen elkaar strijdden; Kamponghockey nam in seizoen 2015-2016 de beker mee en Rot Weiss Koeln in 2016-2017. Aan elkaar gewaagd en dat gecombineerd met stromende regen. Bij rust stond het nog 0-0. Met moeite scoort Boet Phfijffer in het 3e kwart uit een strafcorner de 1-0 waarna de wedstrijd volledig onder druk werd gezet door beide kampen. 

Er kwam nog een groene kaart voor Rot Weiss Koeln door de tot dan toe zeer milde scheidsrechters, Lars Balk kreeg plotseling kramp & er was een schitterende redding door keeper David Harte.   De Duitse ploeg haalde last minute de keeper er nog uit, maar het mocht niet meer baten. De winst is voor Kampong en de ploeg uit Utrecht heeft zich geplaatst voor de KO8. Ze worstelden en kwamen boven. Man of the Match is Bjorn Kellerman.

Op naar morgen waar HC Rotterdam om 16.00 uur uitkomt tegen Manheim en Bloemendaal om 18.15 tegen de Dragons strijdt.

Blijft spannend & het beste wat hockey te bieden heeft!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.