Stories

#EHL2018 #KO8 bij HC Rotterdam, dag 4

Een complete walkover werd het in de vroege ochtend in de regen en in de kou (6°C). De nummer drie van de EHL seizoen 2016-2017 Dragons rekende hard af met het arme Ierse Three Rock Rovers. De ruststand was 9-0. In de slotfase werd het wat slordig en kon TRR nog wat terug doen met 5 goals. Daardoor de bizarre uitslag 20-10. Door de dubbele score leek het helemaal treurig voor een wedstrijd tussen twee van de beste 13 teams van Europa. Eindstand . Opvallend was wel dat er negen verschillende doelpuntenmakers waren aan de kant van de Belgen en bovendien dat het voor hen het hoogst aantal doelpunten voor (12) en tegen (5) was dat ze in een EHL wedstrijd hebben gehad.Een enkel kansje kreeg Racing Club de France tegen Manheimer HC, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Mannheimer controleerde de wedstrijd vanaf het begin en had, naast de beste hockeykwaliteiten, strafcornerspecialist Gonzalo Peillat meegenomen. De Franse ploeg was niet bij machte om hier iets tegen te doen. Eindstand 0-7. Bloemendaal kwam met maar één doel naar Rotterdam tijdens dit toernooi van de EHL, het behalen van de Final Four.

Het moest nog wel even langs Saint Germain HC. Maar de Franse ploeg was ook gekomen voor een leuke pot hockey. Na een groene kaart voor Bloemendaal in de beginfase van de wedstrijd ging SGM er voor met een strafcorner. Daarna nam Bloemendaal  het initiatief over. Met meerdere kansen was het wachten op de eerste goal en die kwam van Fuchs die vanaf de achterlijn de keeper wist te passeren met een snoeihard schot. Kort daarom was het Bovendeert die gretig voor de goal verscheen en de bal wist in te tikken. Ruststand 4-0.

In de tweede helft hoefde er geen schepje bovenop aan de kant van de Oranjehemden. Met eager spel in de cirkel van Fuchs en Bovendeert kwamen de kansjes, en de goals, vanzelf. Het verzet van SGM was gebroken na de 6-0. Dwyer zette daarna via een strafbal de 8-0 op het scorebord, dit was ook de eindstand. Een zakelijk overwinning voor Bloemendaal dat zich mag gaan opmaken voor het weekend van de Final4, wat ze in eigen huis zullen gaan spelen. De laatste pot van de dag: Uhlenhorster Muhlheim tegen gastheer HC Rotterdam leek in 1e instantie – en volgens onze theorie – niet de goede kant op te gaan voor de club uit 010. Uhlenhorst had de 1e SC en scoorde het 1e doelpunt. Hertzberger maakt gelijk ook met een SC. Hoedemakers scoort ook via een SC en het staat 1-2. Na een peptalk aan het einde van het 1e kwart keerde de vechtlust terug bij HC Rotterdam. Van Ass scoort via een veldgoal de 1-4, Hoedemakers volgt: 1-6 en tot slot weer Seve van Ass. Bij rust is de stand dan 1-8. Het 3e kwart levert vooral gele en groene kaarten op en Hertzberger roept op tot beschaafd spel.Een SC aan de start van het 4e kwart levert HC Rotterdam de 1-9 op en Seve van Ass de hattrick. De keeper wordt eruit gehaald door Uhlenhorst en met nog 6 minuten speeltijd scoort Catlin de 1-11. 

De keeper gaat er weer in maar dat weerhoudt Thijs van Dam niet om de 1-13 te scoren. HC Rotterdam is dus nu ook door naar de Final4 en speelt daar tegen gastheer van de Final4 HC Bloemendaal terwijl Kamponghockey de halve finale ingaat tegen nieuwkomer Herakles op 26 & 27 mei a.s.

Kaarten zijn vanaf nu te koop, dus wees er snel bij!

 

tekst: Maaike van Prooien & Francisca Blanco

 

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.