Stories

#EHL2018 #KO16 en #KO8 bij HC Rotterdam, de derde dag

De start van deze derde dag op de EHL stond in het teken van de plaatsingswedstrijden om de plekken 9 t/m 13.

Terrassa line-up

In de vroege ochtend bewezen de mannen van Holcombe HC en de mannen van Atlètic Terrassa dat ze wakker waren, want in de rust stond het al 4-6. Daar kwam een vrij rustig en inspiratieloos kwart achteraan en in het laatste kwart besliste Terrassa de wedstrijd door nog een veldgoal te maken in de slotfase. Eindstand 4-8.

line-up

De wedstrijd die volgde ging tussen grootmacht en oud-winnaar van de EHL, Rot-Weiss Koln en Dinamo Kazan uit Rusland. De Duitse ploeg maakte er dankzij de technische hoogstandjes en echt mooie wedstrijd van, maar het was Dinamo Kazan dat met 2-4 leidde in de rust. Na een zoutloze derde kwart werd het toch met spektakel afgesloten door veel kansen én veel goals over en weer. De wedstrijd eindigde in 8-10.

Dinamo Kazan

Het was op deze zondag natuurlijk wachten op de enige wedstrijd met een Nederlandse ploeg als deelnemer. De tribunes liepen vol, ondanks de kou, in anticipatie van de wedstrijd van Kampong tegen Racing Club de Bruxelles, de eerste van de #KO8 wedstrijden.

line-up
Kampong kwam als beste uit de startblokken en maakte snel de 1-0 door een bijzondere goal die via de verdediger en de paal achter de keeper verdween. Racing club deed nog wat terug via een strafcorner, Conor Harte verschalkte zijn broer David Harte. Kort daarop kreeg Boon voor RCB een groene kaart en Kampong maakte gretig gebruik van de man meer situatie. Na een fantastische paas van Kemperman was het Kellerman die knap afrondde. Ruststand 4-1.

Goals
Er vielen wat kaarten over en weer in de tweede helft, maar echte kansen brachten de overtal situaties niet op. Kampong speelde de wedstrijd rustig en gecontroleerd uit en is over de hele wedstrijd genomen geen seconde in de problemen geraakt. De ploeg behaalde terecht, als eerste club, de ronde van de Final Four die later dit voorjaar zal worden gespeeld.

Kampong door
In het laatste potje van de dag bepaalden Real club de Polo en Royal Herakles HC onderling wie er tegen Kampong speelt in de finaleronde van de EHL. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en zo duurde het wat langer voordat we een winnaar hadden. Na een gelijkspel in de reguliere tijd moesten er shoot-outs genomen worden om te bepalen wie er door zou gaan naar de Final Four. Zelfs dat duurde tot en met de sudden death, waar zich uiteindelijk Herakles HC tot winnaar kroonde met een stand van 7-6.

Morgen is de laatste dag van deze KO16 ronde van de Euro Hockey Leaugue. Bloemendaal komt nog in actie tegen Saint Germain HC en Rotterdam sluit het toernooi in eigen huis af tegen Uhlenhorst Mülheum.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.