Ooit was er een team wat al jarenlang wachtte op een plek in de kwartfinale van de EHL – De KO8 – en dit eindelijk mocht bereikten. 

De 1e wedstrijd van de dag ging tussen Franse HC Saint Germain en het Ierse Three Rock Rovers. Een wedstrijd die op en neer ging maar de zwaarbevochten winst ging naar de mannen van St. Germain en daarmee kwam hun jarenlange droom uit. Ze wonnen met 3-2. (foto: EHL Hockey)

De 2e pot was een wedstrijd waarbij de Duitse gründlichkeit het won van het je ne sais quoi gevoel en Uhlenhorst Mulheim met 3-0 een plek in de KO8 won na het verslaan van Racing Club de France.

De 3e werd De Kraker met een hoofdletter! Gastheer HC Rotterdam streed tegen het pittige Mannheim en dat was niet zomaar een wedstrijd.De Rotterdammers keken 3 kwarten tegen een achterstand aan en pas in het laatste kwart ging de knop om. Met een gelijkstand van 4-4 na goals van Hoedemakers en Catlin (ieder team scoorde 2x een veldgoal) kwam het tot shootouts en dat ging op zijn Duits. Tot de 2e ronde. Hertzberger kwam, zag en scoorde. Eldonk kwam, zag en stopte. Sudden death voor Mannheim & KO8 voor HC Rotterdam.

Last but not least: KHC Dragons tegen HC Bloemendaal was eveneens een bijzondere match. De mussen waren overal,.. Vlogen over het veld, kwetterden en scoorden! De eerste was voor Jamie Dwyer. De overige 3 doelpunten kwamen op naam van Roel Bovendeert die daarmee een Hattrick behaalde! Na nog een last second redding van Jaap Stockmann rolde Bloemendaal met 8-0 winst de KO8 binnen. De mus versloeg de draak.Op 1e Paasdag, 1 April,  speelt Racing club Bruxelles tegen Kamponghockey om 15.00 uur & Real Club de Polo tegen het Belgische Herakles om 17.15 uur

Op 2e paasdag, 2 April,  komt Bloemendaal uit tegen St Germain om 13.45 uur en Uhlenhorst Mulheim tegen HC Rotterdam om 16.00 uur.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.