Hoe bevalt Bloemendaal als club? Het bevalt erg goed bij Bloemendaal. Het is een warme club. We hebben een erg leuk team en veel teamgenoten wonen ook in Amsterdam waardoor we buiten het veld ook veel met elkaar optrekken. BLOEMENDAAL – HGC :Thierry Brinkman. Foto : Ben Haeck

Je kreeg in januari een nominatie voor ‘Rising star of the year’  door de FIH, wat doet dat met je? Daar was ik natuurlijk trots op. Het was een mooie beloning voor een heel succesvol hockeyjaar, zowel individueel maar zeker ook als team. Deze lijn moet ik nu zien door te trekken. Door zo’n nominatie krijgt je zelfvertrouwen natuurlijk wel een boost.

Je bent niet meer het jonkie van de Oranje groep, er is een nieuwe lichting aan de beurt. Hoe is je rol veranderd? Dat vind ik lastig om te zeggen. Doordat je langer bij het team bent en meer toernooien speelt ga je je vanzelf meer thuis voelen in het team omdat je band met iedereen hechter wordt. Je rol verandert niet dusdanig dat dat voor iedereen zichtbaar is.

HOCKEY : RABO EUROHOCKEY CHAMPIONSHIP 2017 MEN FINAL : BELGIE (BEL) – NEDERLAND (NED) Vlnr Sander de Wijn, Bjorn Kellerman, Thierry Brinkman, Glenn Schuurman, Pirmin Blaak, Seve van Ass, Robbert Kemperman, Joep de Mol, Mink van der Weerden en Sam van der Ven. Foto : Ben Haeck

Hoe kijk je aan tegen de invloed van de jonge groep? De jonge groep brengt veel enthousiasme en plezier. Maar dat geldt eigenlijk ook voor de oudere jongens. Ik hou zelf nooit zo van dat oud en jong onderscheid. Natuurlijk is er verschil in ervaring en trekken sommige spelers meer de kar maar dat houdt natuurlijk niet in dat de oude jongens nooit een keer lol mogen trappen. Het mooie aan dit team is dat de oudere groep heel toegankelijk is voor de jonge jongens. Dat ervaart iedereen in het team als prettig.

Ben je al bezig met Tokyo 2020? Ja natuurlijk. Als we daar goed willen zijn wordt de basis in de jaren voorafgaand aan 2020 gelegd. Natuurlijk zijn er een paar meetmomenten tussendoor zoals het WK, maar Tokyo is het einddoel. We zijn daarvoor met z’n allen keihard aan het werk om daar een mooie prestatie neer te zetten.

Hoe kan je Oranje en club hockey combineren met je studie? Dat gaat vrij lastig. We zijn toch bijna 3 maanden per jaar in het buitenland en de tentamenmomenten vallen vaak op ongunstige data waardoor je snel achterstand oploopt. Daar valt echt nog veel in verbeteren. En dan bedoel ik het volgen van een universitaire studie in combinatie met hockeyen in het Nederlands Elftal.

Je komt uit een sportief gezin, je vader is oud-international en criticus, je vriendin speelt in de HK, helpt dat om op topniveau te presteren? Gaat het nog wel eens ergens anders over? Inmiddels is mijn vader al een tijd geen criticus meer maar gewoon een supporter van mij. Natuurlijk gaat het soms over hockey maar zeker niet altijd. Het helpt denk ik wel om te presteren omdat je omgeving begrijpt wat er in je omgaat en waar je mee bezig bent en welke dingen er op je af komen.

Wat vindt je van de nieuwe EHL regel van de puntentelling bij goals? Op zich vind ik het prima. Alleen die rare corner variant vind ik wat minder. Iedereen gaat dan voor 2 goals( en terecht) alleen dat heeft verder weinig met een veldgoal te maken. Ieder team heeft ermee te dealen dus het blijft wel eerlijk.  HOCKEY : HOOFDKLASSE HEREN 2017-2018 : BLOEMENDAAL – ROTTERDAM : Sjoerd Gerretsen en Thierry Brinkman. Foto : Ben Haeck

Wat is je lievelingsstick? De Princess T14. Ik speel al mijn hele leven met Princess dus dat is een makkelijke keuze.

Heb je een tip voor de lezers, hoe wordt je een echt goeie spits? 

Ik heb wel een aantal tips maar eentje waar ik zelf veel aan heb gehad is dat je echt niet moet balen na een gemiste kans. Besef dat er altijd weer een nieuwe kans komt en zorg dan dat je er klaar voor bent.

 

redacteur: Maaike van Prooien

eindredactie: Maryse Govaert

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.