Stories

Best of Hockey: EHL KO16/KO8

Tophockey pur sang, dat is de Euro Hockey League.

Pasen staat als altijd weer in het teken van deze mooie en intensieve Europese tophockey competitie, waarbij de 16 beste Europese herenteams tegen elkaar strijden in 12 knock-out wedstrijden (KO16 en KO8) tot er 4 overblijven die met Pinksteren de finale ingaan. De EHLhockey is een evenement die al voor de 10e keer wordt gehouden en zijn weerga op hockeygebied niet kent. Wij waren er bij en beleefden de ‘Best of Hockey’ in het prachtige nieuwe HC Oranje Rood stadion!

Op 14 april speelden Banbridge tegen Royal Club de France wat na gelijkspel werd gewonnen door Royal Club de France. Daarna streed Real Club de Polo (met Oranjehockeyspeler Sander Baart) tegen Grunwald Poznan en zij namen hun 6-0 winst met genoegen mee naar de KO8. Vervolgens waren  KHC Dragons aan de beurt tegen Racing Club Bruxelles – een Belgische klassieker, waarbij de gastheren van de Final4, de Dragons met een 2-1 overwinning de KO8 binnen wandelden. Helaas wachtte de Europees titelhouder van vorig seizoen, SV Kampong, een ander lot; ze knokten zich met veel moeite door de wedstrijd tegen Rot Weiss Koeln en moesten deze ronde met verlies bekopen. Het werd 1-2 en RW Koeln kon geheel tegen eigen verwachting in door naar de KO8. Op zaterdag opende Atletic Terrassa tegen het Ierse Lisnagarvey en walsten met 4-1 over hun heen. De KO8 was voor de Catalaanse club binnen.De Engelse verassing HC Wimbledon deed hetzelfde tegen het machtige UHC Hamburg (die al meerdere malen kampioen werden) en rolden met een 3-1 overwinning de KO8 in.De klassieker van gastheer HC Oranje Rood tegen AHBC Amsterdam eindigde in een Brabants feestje. Ze versloegen 020 met 3-2 in eigen huis en konden dus ook door naar de KO8.

Te midden van dit Brabantse feestgedruis speelde de heren van het Duitse Mannheim nog tegen die andere Catalaanse club: Club Egara en mochten na de 2-1 overwinning aan het bier met de gastheer. 
Op 1e Paasdag stonden de 1e vier KO8 winnaars tegenover elkaar; KHC Dragons versloegen Royal Club de France met een duidelijke 5-1 en plaatsten zich daarmee als 1e Final4 finalist die bij hun club zal plaatsvinden. Vervolgens verloor Real Club de Polo met 1-2 van Rot Weiss Koeln, die al zingend het veld afliepen als 2e Final4 finalist.
Op de 2e Paasdag ging het pas echt los bij HC Oranje Rood; Wimbledon versloeg Mannheim na gelijkspel in een super spannende shootout finale en was daarmee de 3e finalist voor de Final4.

Gastheer HC Oranje Rood maakte het feestje compleet met hun 2-0 (en bijna 3-0 als Bob de Voogd de bal voor open doel niet had gemist) winst op Atletic Terrassa. De 4e finalist voor de Final4 was dus de gastheer en dat gaf nog heel lang reuring, want, brabantse nachten zijn lang.. Naast dit senioren hockeygeweld was er ook nog een EHL competitie voor de jeugd. In dit geval kwam de titelhouder van vorig jaar, Kampong JC1 , wederom als grote winnaar uit de bus en mochten de Europese titel en beker nog een keer meenemen naar Utrecht. Verder was er voor de jeugd nog van alles te doen en te beleven, zoals EHL clinics van toppers zoals Rob Reckers, Loick Luypaert en Blake Govers en ze konden ook kennis opdoen in het ABN AMRO funpark. Zelfs de rolstoelhockeyers werden niet vergeten waarbij de voorzitter van de Europese Hockeybond, Marijke Fleuren, ook nog een partijtje meedeed en de GP Bulls uiteraard dik wonnen! De altijd weer goed geklede fans hadden er in elk geval veel plezier in!  Naast dit alles was er ook nog een sport en technology plaza waar diverse bedrijven hun technische ontwikkelingen op sportgebied interactief lieten zien en kon je op het plaza naar hartenlust winkelen en zoals het een Brabants feestje betaamd, bourgondisch genieten. We willen de organisatie van zowel HC Oranje Rood en de EHL van harte bedanken voor dit geweldige evenement en kijken al uit naar de Final4 ronde bij KHC Dragons begin juni. Gelukkig kunnen zowel wij als alle kijkers die de livestream volgen genieten van het geweldige commentaar van Mister EHL – Nick Irvine! Nagenieten kan want alle hoogtepunten zijn nog te bekijken via www.ehlhockey.tv

See you in Antwerp! 

PS: Al onze foto’s werden gemaakt door Frits Ketelaars en bewerkt door Daan Ketelaars ( die ook altijd onze magazines en covers opmaken en ontwerpen). Delen mag, maar graag wel met vermelding ©Hockeystyle Magazine 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.