Sportmonitor maakt een eind aan selecteren met gezeur.

Topjeugd wordt door de meeste verenigingen redelijk nauwkeurig in hun ontwikkeling gevolgd. Evaluaties in de tijd van spelers door verschillende coaches worden keurig opgeslagen. Maar voor overige teams gaan gegevens die in de tijd zijn verzameld vaak verloren, als spelers überhaupt ooit objectief in hun ontwikkeling zijn gevolgd. Aan het einde van het seizoen worden vaak op het allerlaatste moment ouders en andere vrijwilligers gevraagd om nog even snel met pen en papier in de hand de spelers teams voor het volgende seizoen te selecteren. Dat levert vaak gemopper en gefrustreerde ouders op, want iedereen wil natuurlijk dat zijn kind “gezien wordt” en naar sterkte wordt ingedeeld.

De bedenkers van Sportmonitor realiseerde zich dat goede beoordelaars bij de meeste verenigingen vaak op één hand te tellen zijn en dat het efficiënter en simpeler moest kunnen. Het kwam tot een smartphone speler-evaluatiesysteem, geschikt voor het periodiek volgen van spelers langs de lijn.

Het doel was het selecteren makkelijker en objectiever te maken. Het uitgangspunt is dat je een beheerder of TC lid hebt, die bijvoorbeeld voor het selecteren en scouten een aantal criteria definieert, toegespitst op de verschillende leeftijdsgroepen. Deze criteria zijn in de vorm van vragenlijstjes heel makkelijk in de smartphone app in te voeren.

Sportmonitor bevat tevens een aantal standaard vragenlijstjes voor de verschillende leeftijdsgroepen. Ook is het mogelijk het hele LISA-spelersbestand, waar veel hockeyverenigingen mee werken, met een druk op de knop in te voeren.

Vervolgens kunnen via verschillende media (e-mail/whatsapp/QR code) uitnodigingen en reminders worden verstuurd, de rapportage kan online & realtime gevolgd worden en een analyse van een reeks observaties is in een paar seconden te maken. Beoordelaars kunnen op ieder gewenst moment en meerdere keren per seizoen spelers tijdens wedstrijden en/of trainingen beoordelen.

Voor de vindingrijke beheerder biedt Sportmonitor ook creatieve mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld als team ook mogelijk ervoor kiezen om de Sportmonitor alleen te gebruiken voor de aanwezigheidsregistratie of ouders Player of the Match te laten kiezen. Sportmonitor kan een vereniging bijstaan bij het implementeren en borgen van een uniform beoordelingsproces.

Proberen?

Voor nul tot zestien spelers kunnen coaches/trainers en verenigingen het systeem gratis proberen (gebruik promotiecode T4T). Verenigingen kunnen op elk gewenst moment  stoppen. Alle opgebouwde informatie kan eenvoudig worden gedownload.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.