Paul, in het kort, hoe en wanneer ben je gestart met KingsTalent en vooral ook waarom?

In het verleden heb ik in New York gestudeerd en gevoetbald. Deze ervaring heeft mijn leven op een gigantische positieve wijze beïnvloedt. Het sporten op topniveau en het studeren op een Amerikaanse college is bijzonder. Je sport elke dag met allerlei verschillende nationaliteiten en strijdt samen voor een doel; het kampioenschap. Daarnaast reis/vlieg je heel Amerika door om wedstrijden te spelen. De faciliteiten zijn fantastisch. Alles waar je als sporter van droomt. Daarnaast wordt sport in Amerika op een heel intense manier beleefd. Niet te vergeten sluit je vriendschappen voor het leven! Op campus leef, eet, sport en studeer je 24/7 samen. Wat je hier opbouwt aan vrienden raak je nooit meer kwijt. Eenmaal terug in Nederland ben ik KingsTalent gestart. Hiermee begeleiden we student-sporters die eenzelfde droom hebben; sporten en studeren in Amerika. Je kunt wel zeggen dat ik een erg mooie droombaan heb. Het is fantastisch om te zien hoe onze dames aan de andere kant van de oceaan van de ene naar de andere wedstrijd vliegen. Zij hebben het buitengewoon goed naar hun zin.

Een mooi voorbeeld is Karlijn Roijakkers. Onder de rook van San Francisco vliegt zij in een periode van drie maanden driemaal naar de oostkust van Amerika om wedstrijden te spelen. Bizar. Dat alles in goede afstemming met haar schoolschema natuurlijk.

Hoe gaat KingsTalent te werk? Kun je op ieder moment van het jaar je aanmelden?

Je kunt je op ieder moment van het jaar aanmelden. Wel is het zo dat college coaches al vroeg op zoek gaan om hun selectie te versterken. We kijken al snel twee jaar vooruit. Ook is een overgang naar een Amerikaanse universiteit niet zomaar geregeld. Al snel zijn we 6 tot 9 maanden onderweg om alle (administratieve) zaken te regelen voordat het vliegtuig koers zet richting de VS. Al met al een arbeidsintensief traject maar met een goede begeleiding is dit prima te doen.

Moet je direct na de middelbare school instappen, of kun je ook vanuit een HBO/Universitaire studie starten en hoe gaat dat dan in zijn werk?

Je kunt instappen zowel direct na de middelbare school alsook als je al een opleiding bent gestart op HBO of WO. Indien je vanuit de middelbare school instapt begin je in Amerika met een nieuwe opleiding en dus een schone lei. Als je tussentijds overstapt vanuit HBO en/of Universiteit neem je de Nederlandse studiepunten mee naar Amerika. We zorgen dat deze studiepunten worden omgezet naar Amerikaanse credits.

Waar kijken jullie naar, bij het selecteren van een hockeyspeler en waar moet de hockeyer zelf op letten?

Natuurlijk is sportieve kwaliteit voor ons erg belangrijk, technisch en tactisch. Dat is het allerbelangrijkste. Daarnaast is de academische achtergrond van belang. Het gaat tenslotte over sporten én studeren. Maar wat ook belangrijk is, is het mentale gedeelte. Het is namelijk niet niks om topsport met een studie te combineren. Presteren “on and off the field”, omgaan met druk, het kunnen aanpassen in een nieuwe leefomgeving. Er komt best veel bij kijken.  Daardoor is het niet voor iedereen weggelegd. We vinden het daarom ook belangrijk om bij iedere speler/speelster persoonlijk een wedstrijd te gaan kijken. Zodoende leren we de speler/speelster ook veel beter kennen, zowel persoonlijk als sportief.

International & HC Oranje Rood speler Bob de Voogd is jullie ambassadeur & deskundige, wat is zijn input in KingsTalent?

Zoals je wellicht weet heeft Bob recent zijn opleiding Sport, Economie en Communicatie afgerond. Dat, in combinatie met een topsportcarrière is bijzonder knap. Deze combinatie, samen met zijn liefde voor Amerikaanse (college) Sports maakt hem de ideale ambassadeur voor KingsTalent. Met zijn kennis en ervaring binnen de hockeywereld is hij een uitstekende aanvulling op het KingsTalent-team.

Meer info? https://kingstalent.com/

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.