De Stichting Hockey Support Group NL bestaat sinds 2016. Inmiddels zijn we alweer het 5e seizoen ingegaan en dat doen we met even veel liefde en passie voor de sport als in het begin. We zijn enorm gegroeid en ondersteunen 75 clubs in Nederland en België. We werken nauw samen met ruim 100 trainers en coaches en zijn inmiddels aardig op weg op dé dienstverlener te worden binnen onze hockeywereld. We zijn ondersteuner op allerlei gebied, variërend van hockey technische zaken, tot HR, van bijscholen tot scheidsrechterskennis, van financiële ondersteuning tot spelerscontracten en van clubhuismanagement tot keepers. Onze ‘hockeyfamily’ is dan ook aardig gegroeid. We zetten het even op een rijtje:

Werk, TC, Financiële zaken, ondersteuning en nieuws.

De Stichting HockeySupportGroupNL is ontstaan vanuit de trainers gemeenschap (we hebben sinds 2012 een trainers4trainers groep op Facebook met inmiddels ruim 6500 leden, trainers/managers/coaches) en vanuit de verenigingen met name omdat de wet DBA veel vragen opriep. Wij bundelden voor de trainer en de vereniging onze kennis en krachten. Zowel op arbeidstechnisch als juridisch, maar ook vaktechnisch inhoudelijk gebied, kunnen we ondersteunen. Binnen het clubbudget. We hebben inmiddels ook een aparte groep en pagina voor de hockeyvacatures gemaakt op Facebook met inmiddels ruim 1000 leden. Via de Stichting HockeySupportGroupNL NL kun je naast trainers inhuren, je laten ondersteunen op financieel, fiscaal en technisch gebied. We regelen bijscholingen voor je trainers, keepers en scheidsrechters, kunnen een QuickScan laten maken voor je vereniging en samenwerkingen aangaan met diverse partijen van clubtenue tot veldverlichting.  

Inhuren trainers: Het inlenen van betaalde trainers kun je op 3 manieren doen voor je vereniging:

Vrijwilliger: Maximaal € 1.700,- per kalenderjaar, per persoon,  in maximaal 10 facturen van € 170,- uit te betalen.

Loondienst: Naast loon + loonheffingskosten, moet je ook rekening houden met vakantiegeld en vakantietijd, alsook een reservering voor ziekte. Wij kunnen voor de vereniging een betaalbare constructie opzetten.

Zelfstandige: Wij onderscheiden de ZZP’er en de ZZI’erZZI (zelfstandige zonder inschrijving in de KvK, ook wel de voormalige freelancer). Per 1-1-2020 is de oude KOR (kleine ondernemersregeling) verdwenen en mag een ZZI tot een maximum van     € 20.000,- omzet per kalenderjaar verdienen. De ZZI is wel een ondernemer voor de belastingdienst. Voor de ZZI is deze regeling beter dan een 2e loondienst (vanwege de verhoogde loonheffing) en dat geldt ook voor een student in verband met zijn maximale inkomen naast een studiefinanciering. Alle bepalingen en regelgeving inzake een ZZI schap hebben wij voor deze groep paraat.

ZZP (zelfstandige zonder personeel) De ZZP’er berekent natuurlijk wel BTW en staat wel ingeschreven in de KvK. Voor zijn of haar tarieven praten we altijd over een totaal bedrag inclusief BTW.

Vergoedingen: Wat mag een trainer kosten? We hebben lijst met gemiddelde vergoedingen gemaakt. Aangepast naar 2020. Zie ook onze website: https://hockeysupportgroup.nl/informatie-inzake-vergoedingen/

 Waarom werken met ons goed is voor je club en voor jou als zelfstandige trainer?

De gezagsverhouding is bepalend in de wet DBA tot 2021. In 75 % van de gevallen is er sprake van een gezagsverhouding omdat de hockey verenigingen te maken hebben een technisch beleid, waarmee de trainers werken. FNV Sport en de WOS zijn druk bezig om dit punt gekeerd te krijgen, maar voor medio 2021 ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat dit wordt aangepast. De KNHB (manager HR/Finance Karin van Willigen) heeft ons dan ook goedgekeurd als instantie om mee samen te werken indien het om zelfstandige trainers gaat. Wij werken met overeenkomsten die uiteraard zijn goedgekeurd maar waarbij er geen opdracht is tussen trainer en club. De club heeft met ons een inleen overeenkomst en wij met de trainer een uitleenovereenkomst, dus:

  • Hij/zij werkt zelfstandig zonder gezag, HSG heeft immers geen zeggenschap over hoe en wanneer de zelfstandige trainer zijn beroep uitvoert. Dat bepaalt hij/zij zelf eventueel in overleg met de club.
  • Hij/zij bepaalt zelf of hij/zij de opdracht vervult of een ander die door hem/haar wordt ingehuurd en uitbetaald. Hij/zij werkt veelal met eigen materiaal.
  • Hij/zij ontvangt geen loon, maar factureert het afgesproken bedrag aan het bureau en betaald daarvan zijn/haar zakelijke lasten en bepaald zijn/haar privé inkomsten.
  • Bij ziekte of vrije tijd wordt er niet uitbetaald door HSG aan de zelfstandige trainer.

Wat het kost om met ons te werken? We werken altijd No Cure, No pay.  

CV en connecten kandidaat met geslaagd resultaat: Onze eenmalige Fee tussen € 250,- en € 500,-

Vrijwilligersovereenkomsten opstellen en vrijwilligers via HSG uitbetalen: € 119,- per jaar: Dit is onze fee per seizoen op basis van de maximale vergoeding van € 1.700,- per kalenderjaar oftewel 7%. We berekenen de fee verdeeld over 10 maanden.

Loondienst: Verloningen, contracten en aan/afmelden UWV/belastingdienst: € 250,- per jaar:  Wij maken voor u de contracten met uw beeldmerk en melden de trainer aan bij de belastingdienst en UWV. Tevens maken we maandelijks een loonstrook en voorzien de trainer ook van een jaaropgave. We berekenen € 180,- van de fee verdeeld over 12 maanden. De aanmelding en opmaak contract t.w.v. € 70,- worden bij de 1e factuur berekend. U ontvangt derhalve 11 x een factuur van 15,- en 1 x een factuur van € 85,- euro.

ZZP/ZZI Overeenkomst met vergoeding trainer tussen € 1.701,- en € 3.000,-:  € 300,- verdeeld over 10 of 12 maanden

ZZP/ZZI Overeenkomst met vergoeding trainer tussen € 3.001,- en € 6.000,-: € 600,- verdeeld over 10 of 12 maanden

ZZP/ZZI Overeenkomst met vergoeding trainer tussen € 6.001,- en € 15.000,-: € 950,- verdeeld over 10 of 12 maanden

ZZP/ZZI Overeenkomst met vergoeding trainer meer dan € 15.000,-: € 1.250,- verdeeld over 10 of 12 maanden

Wijzigingen en aanpassingen: Kosten per wijziging of aanpassing aan de facturen of overeenkomsten: € 50,- per contract/factuur.

Overige diensten: We kunnen u ook ondersteunen voor het opstellen van eigen contracten vanuit onze sport-juridische tak. Basis informatie, zoals standaard en gemiddelde tarieflijsten en OvO hebben we kosteloos voor u. Voor contracten en advies op maat geldt een tarief op maat.

Bijscholen Keepers, Scheidsrechters, Trainers of Barpersoneel: € 250,- voor een groep van maximaal 40 personen. Dit doen we op een avond of weekend bestaande uit 1,5 tot 2 uur theorie en praktijkles op de club.

Wie wij zijn? 

Technisch bestuurder/penningmeester: Frits Ketelaars. Professioneel hockeytrainer, HT4, FIH coach, CIOS. Technische zaken van de stichting HockeySupportGroupNL. Mail: TC@HockeySupportGroup.nl

Algemeen bestuurder/secretaris: Jacqueline Coreen Blanco. Hoofdredacteur HockeyStyle Magazine, HRM opgeleid, specialisatie: financiële en fiscale zaken ZZP/ZZI. Mail: HSGroupNL@gmail.com

Juridisch bestuurder/voorzitter: Rutger Middendorf. Advocaat o.a. gespecialiseerd in sportrecht en overeenkomsten. Voorzitter van de stichting HockeySupportGroupNL. Mail: Voorzitter@HockeySupportGroup.nl

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.