3D skilltrainers voor thuis én voor clubs – CSign

kende haar lancering op de EHL KO 16 in April van dit jaar. Met een enthousiast team, een flitsende stand en test-skilltrainers op het plaza waren de hordes kids én oudere jeugd niet weg te slaan van de nieuwe hockeymatten. “Het idee is ontstaan uit de combinatie van de beschikbare 3D techniek van het moederbedrijf en onze liefde voor de hockeysport”. Csignsports is opgericht door Feico & Lilianne Dieudonné, twee ‘creative producers’ en enorme hockeylovers: met hun 3 hockeyende kinderen en als voormalige hockeyers, als keeperstrainer, coach, manager en leden van diverse commissies is het duidelijk dat het hockeybloed hen door de aderen stroomt. Als dochter-onderneming van een textiel- en composiettechnisch bedrijf, focust Csignsports zich op technische sportartikelen voor zowel hockey als golf. Hightech machines, een brede kennis én netwerk maken het mogelijk sportartikelen te ontwikkelen die echt iets extra’s brengen. De beste veldhockeyspelers van de wereld hebben uren op het veld doorgebracht om hun vaardigheden keer op keer te trainen. Csignsports heeft een hockeymat ontwikkeld met 3D obstakels om zo je stick-handling, snelheid en vaardigheid in de kleine ruimte te trainen. Elke dag, @home. In de tuin, in de kelder of zelfs in je kamer! De trainings mat is een handzame mat van 2x2m met 3-dimensionale balken, vormen en pionnen. Hij is met meerdere matten uit te breiden waarbij  een nieuwe functionaliteit ontstaat. Zo kan er door 2 matten te koppelen een loop-laddertje ontstaan of betekent het sneller schakelen tussen oefeningen c.q. spelsituaties. Door het dagelijkse gebruik van de mat beoogt Csignsports een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verbetering van de Nederlandse hockeynatie. Er worden meer hockeyuren gegenereerd naast de reguliere trainingen. Een must voor elke hockeyer met de intrinsieke motivatie om beter te worden. De 3D skilltrainer voor thuis is niet goedkoop -zoals dat voor alle kwaliteitsproducten geldt- maar gaat jaren mee en er  wordt vaak door meerdere kinderen gebruik van gemaakt. Het ligt in lijn met wat men voor een extra trainingsmodule bij de zo populaire hockeyscholen betaalt. Bijkomend voordeel is dat de kids zelf de tijd kunnen bepalen wanneer ze op de mat gaan staan.

SKILLPARKEN De hockeymat is er zoals gezegd in een ‘at home’ variant [2 x 2 m] maar maakt tevens onderdeel uit van te ontwikkelen skillparken op hockeyclubs. De skillparken kunnen recreatief worden gebruikt maar zijn ook inzetbaar als trainingstool waarbij er diverse parcours-tjes kunnen worden gelopen, estafettes kunnen worden gedaan maar bijv. ook de juiste uitvoering van een technische skill kan worden uitgediept.  Een grote pré voor het opleiden van de jeugd. De trainingselementen op de mat zijn in samenwerking met KNHB NL-jeugd  trainer Stan Huijsmans en voormalig international en hoofdklasse speler Robert van der Horst tot stand gekomen. Skillparken kunnen in diverse groottes worden aangelegd, afhankelijk van de ruimte en het budget van de club. En, niet onbelangrijk….de skilltrainers in de parken kunnen worden uitgevoerd in clubkleuren!! Als alles meezit ligt het eerste skillpark al over enkele maanden bij Hockeyclub Oranje-Rood. Naast het skillpark biedt csignsports samen met zakenpartner European Turf Group ook volledig uitgeruste ‘short corner’ hockeyparken en 5-aside courts aan. Deze laatste hockeyvorm is vooral nog in het buitenland populair maar is één van de hardst groeiende sporten waar we op korte termijn veel van gaan horen.

HOCKEYSTICKS 

Naast de skillparken brengt csignsports vanuit haar technische kennis een range high performance hockeysticks. Feico Dieudonné:  “Een fantastische synergie tussen onze producent, onze grafisch designer en de expertise van FIH wereldspeler van het jaar 2015 Robert van der Horst hebben geleid tot een serie sticks met prachtige features”. Robert van der Horst vult aan: “de stick speelt echt fantastisch. Een heerlijke dribbel, een hard schot en een hele fijne soft grip op de krul, zo super heb ik hem nog niet eerder gehad”. Feico: “We zijn heel blij met Robert als onze ambassadeur! Hij is een topspeler met enorm veel ervaring en een goed netwerk. Bovendien erg enthousiast, precies wat we nodig hebben. Nieuwe ontwikkelingen zijn alweer in volle gang. Stay tuned!”. De iconische ‘C’  die terugkomt in de sticks, de truien, de petjes en andere accessoires is al op veel velden te zien en duidelijk herkenbaar! De C staat voor een heleboel hockeygerelateerde engelstalige termen: The C is for motivating you to chase your goals, to be a champion, to commit, to connect, to be a good captain, to play with character, to see chances, to love your club, to win the competition, to celebrate, to communicate, to be capable, to care….oftewel to……Challenge yourself!!

Op 15 en 16 november staat Csignsports op de hockeyvakbeurs in Gorinchem.

Team csignsports:
Mob. +31 (0)6-2290070 
Mail  Info@csignsports.com
Site: www.csignsports.com

 

Leave a Reply