Phile Govaert; USA Junior national goes International

Vorige week ben ik voor de derde keer overgevlogen naar California om mee te trainen met het USA Junior National Team. Deze keer was anders dan normaal, want de training werd  gecombineerd met een groot international toernooi genaamd de “Cal Cup” (California Cup) dat jaarlijks gehouden wordt tijdens de Memorial Day Holidays (weekend voorafgaand aan de laatste maandag in mei, red.). 

Dit keer dus niet naar het Olympic Training Center in Chula Vista bij San Diego maar naar Moorpark, een klein stadje op ongeveer een uur rijden vanaf Los Angeles.

De week begon ermee dat mijn vlucht naar Los Angeles 7 uur vertraging had: door een technische storing was er een logistiek probleem waardoor mijn vlucht telkens met 30 minuten werd uitgesteld. In plaats van om 8 uur ‘s avonds kwam ik nu om 3 uur ‘s ochtends aan. Even leek het erop dat mijn bagage niet was aangekomen, maar gelukkig bleek al snel dat ze mijn tas bij de “oversized luggage” hadden gezet – er zat natuurlijk een hockey-stick in …  Normaal gesproken kom ik tegelijk met mijn teamgenoten aan en gaan we gezamelijk op pad met een van tevoren gereserveerde shuttle bus. Nu moest ik in mijn eentje op zoek naar een taxi. Ook kon ik niet meer aankloppen bij het gastgezin waar ik zou gaan logeren, want daarvoor was het veel te laat. De team-manager had mij gezegd dat ik op dit late uur maar gewoon naar het hotel moest gaan waar zij met alle ouders verbleef, dan zou ik daar wel bij iemand op de kamer kunnen slapen.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk kwam ik pas tegen 5 uur bij het hotel aan, waar ik precies een uur kon slapen voordat ik weer op moest staan om om 7 uur op het veld te zijn voor de eerste training van die dag.  Dat was wel even afzien. Gelukkig ging verder alles goed, zo goed zelfs dat ik aan het eind van de trainings-stage werd uitgenodigd om mee te gaan met de Junior National Team Europe Tour (eind juni) waar we tegen o.a. het Belgische Nationale Jongens U18 team en Nederlands Jongens B zullen spelen.

Na 3 dagen trainen begon dus de Cal Cup, waar we niet speelden met het Junior National Team, maar iedereen gewoon met zijn eigen clubteam. In mijn geval is dat de East Coast High Performance (ECHP). Onze afvaardiging was dit jaar wat aan de jonge kant met een gemiddelde leeftijd van 14, terwijl het een U19 toernooi was, maar ons team deed het super en we hielden gelukkig goed stand! De week in Moorpark voelde alsof ik een maand van huis was; eenmaal thuis moest ik gelijk weer hard aan de bak om al het gemiste schoolwerk in te halen… Nog twee weken en dan mag ik alweer met het Junior National Team naar Europa: heel veel zin in!!

Foto credits: Katherine Hersperger Hennessy