HOCKEYEN IN AMERIKA

 

MET EEN BEURS OP HOOG NIVEAU SPORTEN EN STUDEREN IN AMERIKA. Global Sport and Study helpt je graag deze droom waar te maken.

Global Sport and Study Logo

Met een sportstudiebeurs in de Verenigde Staten studeren, het is de Amerikaanse droom van vele studenten die in hun sport uitblinken. Global Sport and Study begeleidt sporters, die deze droom willen verwezenlijken. De VS staan bekend om haar sterke sportcultuur. Sport vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het leven op Amerikaanse colleges en universiteiten. Een groot aantal universiteiten heeft geld beschikbaar om sportbeurzen te verstrekken aan getalenteerde studenten, die zowel op academisch gebied als op sportgebied goed presteren.

Hoe het begon: Het idee om jonge sporters te helpen om middels een sportscholarship in Amerika te kunnen studeren en sporten vond zijn oorsprong door een tweetal ervaringen bij zowel Richard Regeling als Cintha Boersma. Richard ging een tweetal jaren geleden de mogelijkheden voor het studeren en sporten na voor zijn oudste zoon. Die was toen net klaar met het VWO, en hockeyde in de overgangsklasse bij HIC Heren 1. Als snel kwam Richard er achter dat er in Nederland nauwelijks enige kennis en expertise aanwezig was op dit gebied, en dat er in tegenstelling tot voor dames, er geen field hockey teams en sportbeurzen beschikbaar waren op de universiteiten van Amerika. Ook Cintha heeft een gelijksoortige ervaring, de volleyballende dochter van een vriendin en tevens ex teamgenote, kon ook in Nederland niets vinden op dit gebied, en moest uitwijken naar een bedrijf in Duitsland. Bovengenoemde persoonlijke ervaringen, de grote onbekendheid van sportscholarships in Nederland, hun gedeelde passie voor de sport in het algemeen, hebben Cintha en Richard er toe doen besluiten om Global Sport and Study op te richten.

Global Sport and Study: Met deze onderneming helpt het duo jonge sporters om met een sportbeurs naar Amerika te gaan om daar te sporten en te studeren. Richard:

”Veel sporters en atleten hebben als doel om in de nationale top en het nationale team te eindigen en zijn teleurgesteld als dat niet lukt. Hierbij vergeten ze vaak dat er nog veel andere, uitdagende mogelijkheden zijn. Een studie volgen in de Verenigde Staten met een sportbeurs is er één van maar je kan ook een sabbatical jaar combineren met sporten in het buitenland.”

Cintha vervolgt: ,,In Nederland is het vaak heel lastig om een universitaire studie of HBO opleiding te combineren met bijvoorbeeld 20 uur trainen en sporten per week op hoog niveau. In Amerika is dat op een universiteit of een (Junior) College wel mogelijk. De combinatie van sporten en studeren wordt heel goed begeleid door de universiteiten of colleges. Het is heel gewoon om ’s ochtends om 06.00 uur al te beginnen met krachttraining, daarna een paar uur trainen met de bal en dan om 10.00 uur weer plaats te nemen in de schoolbanken.”

Hockey College

Bezoek universiteiten: In het begin van het jaar hebben Cintha en Richard nog een bezoek gebracht aan diverse universiteiten in Amerika, en met eigen ogen de schitterende (sport)faciliteiten van onder meer de Florida International University in Miami, de Florida Atlantic University in Boca Raton, de Stetson University in DeLand (een private university) en de Eastern Florida State College in Melbourne (een Junior College) mogen aanschouwen. Richard: “Wij hebben heel prettige en vooral zeer informatieve gesprekken gehad met diverse functionarissen binnen de Athletics afdelingen van de universiteiten. En vooral de gesprekken met de coaches van de diverse universiteitsteams waren heel nuttig”. Cintha vervolgt: “Met name deze directe en persoonlijke contacten met de coaches zijn voor Global Sport and Study van groot belang om de juiste informatie te krijgen over de mogelijkheden en het gewenste niveau van de sporters.

Op tijd beginnen: Het voordeel van het studeren in Amerika met een sportscholarship is dat je geen tijd hebt om je eenzaam te voelen omdat je deel uitmaakt van een team waarmee je het hele jaar door op hoog niveau traint, speelt, eet en slaapt. Je wordt op sportief vlak beter maar ook je schoolresultaten worden niet vergeten. Zijn deze niet op het gewenste niveau, dan is het bijvoorbeeld mogelijk dat je een week op non-actief gesteld wordt om aan je schoolresultaten te gaan werken.

”Het zoeken naar de juiste universiteit die bij jou past is een tijdrovende klus,”

weet Boersma. En zij adviseert dan ook: ”Begin dus op tijd als je interesse hebt om in de Verenigde Staten te gaan studeren, twee jaar voor je eindexamen is echt niet te vroeg om eventuele mogelijkheden al uit te zoeken. De coaches zijn nu al bezig om te de teams van 2018 samen te stellen. Wil jij ook het een en ander weten over de combinatie van hockeyen en studeren in Amerika, neem dan een kijkje op onze website:  www.globalsportandstudy.nl