Full Force Vega

Hey allemaal,

Blog 5 staat voor jullie klaar met allerlei leuke dingen die ik de afgelopen tijd heb meegemaakt.

Dinsdag 25 april. Een dag die ik niet snel zal vergeten. Dit was namelijk de dag dat de selectie voor het Nederlands team (HWL) bekend gemaakt zou worden. We zouden tussen 14:00 – 15:00 gebeld worden door Alyson over de selectie. Ik had vrij genomen van mijn werk om thuis te zijn wanneer Alyson zou bellen. Toen de klok 14 uur sloeg, sloeg mijn hart over. Het uur van de waarheid. Zou ik dan eindelijk mijn eerste toernooi gaan spelen? Ik was zo zenuwachtig dat ik haast niet stil kon blijven zitten. Om 14:20 was het zover. De telefoon ging over, en ik zag Alyson Annan staan. Gefeliciteerd zei ze, en ik barstte in tranen uit! Ik heb gelijk mijn ouders gebeld om het goede nieuws te vertellen. Ook zij konden hun geluk niet op. Na flink wat tegenslagen; afgescheurde kruisband in 2013 en het missen van het WK in 2014 is het dan nu eindelijk zover. MIJN EERSTE TOERNOOI!!

Die week was het natuurlijk ook Koningsdag. Een dag dat iedereen vrij is, en het in de stad 1 groot feest is. Wij waren ons natuurlijk met AH&BC druk aan het voorbereiden op de play-offs dus erg uitbundig feesten zit er dan niet in. Ik ben de Jordaan in gegaan met vrienden en verder rustig aan gedaan.

Nu zitten we midden in de play-offs en gaat het er fel aan toe. De play-offs wedstrijden zijn de leukste wedstrijden om te spelen. Er is veel publiek en het gaat natuurlijk om de landstitel. Wij met AH&BC gaan hier volledig voor en willen landskampioen worden. Vorig jaar zijn we helaas 2e geëindigd. Na de playoffs staat ook de EHCCC op het programma. Deze worden gespeeld in Den Bosch van 2-5 juni. In 2014 wonnen wij de Europa cup met AH&BC. Ook dit jaar gaan we weer voor beide prijzen. Helaas hebben we onze eerste wedstrijd in de play-offs verloren van SCHC. Het werd 0-1 in ons eigen stadion. Heel erg zonde, maar we gaan de tweede wedstrijd weer volle bak voor de winst. Dit hebben we ook zeker gedaan! Zaterdag speelde we 1-1 gelijk en kwam het tot shoot-outs. Het was ongekend spannend en we liepen als winnaars van het veld. Zondag stond de 3e wedstrijd op het programma. We kwamen vroeg in de eerste helft op voorsprong en wisten dit te behouden. FINALLEEEEEEEEEEEE… YES!! We staan in de finale tegen Den-Bosch. De ontlading was gigantisch bij iedereen, en het hele team heeft het volste vertrouwen in elkaar.

Helaas hebben we het in de finale moeten afleggen tegen Den Bosch. We verloren de eerste wedstrijd thuis met 0-1 en uit met 2-1. Het verdriet van het verlies was groot na de tweede nederlaag, maar de trots op het team overheerste. We hebben met zijn allen gestreden voor de titel, en helaas is het niet het gewenste resultaat geworden. Tweede van Nederland is niet de prijs die we willen, maar we kunnen heel trots zijn op elkaar hoe dit seizoen voor ons is gelopen. Nu gaan we uiteraard voor die Europese titel!!

Daarbij is dit ook mijn laatste maand bij Maarsengroep. We hebben met wederzijdse instemming besloten om het contract niet te verlengen per 1 juni. Dit betekend dat ik mij volledig kan focussen op hockey en me zo fris en fruitig mogelijk kan voorbereiden op de HWL. Na de HWL en na de vakantie ga ik weer kijken of ik ergens aan het werk kan. Ik vind het namelijk wel belangrijk om naast hockey ook nog andere dingen te doen.

Xoxo Vega