#ellenbedankt #maartjebedankt – De historische #PO2017

Sommige momenten blijven je altijd bij. Deze play-offs finale in Den Bosch is er 1 van. Historisch, want wij namen afscheid van de 2 Grande Dames van het Nederlandse hockey.

Waar Ellen Hoog en Maartje Paumen al eerder dit jaar aangaven niet meer voor Oranje te zullen hockeyen kwamen ze op dit veld en in deze wedstrijd nog 1 keer regelrecht tegenover elkaar te staan. Dat deden ze al vele malen eerder natuurlijk, maar deze finale was voor beiden heel bijzonder.

Jarenlang waren ze samen in Oranje. Als jong meisje begonnen en alles werd ervoor opzij gezet. Allebei enorme bikkels. Met passie en tomeloze inzet gaven ze alles voor het hockeyspel. Samen in Oranje en allebei captain. Ellen bij AH&BC en Maartje bij HC Den Bosch.

  Ze zweepten niet alleen hun team op maar ook zichzelf. Ongeacht welke blessure dan ook tot het moment suprême; de Play-off finale  2017.

Ellen had al aangekondigd dat dit haar laatste wedstrijd was, want volgende week treed ze in Italië in het huwelijk met haar Kelvin. (foto: Ellen Hoog)

Maartje knalt nog 1 x mee in de Europacup voor de dames, de EHCCC en gaat daarna naar België om daar nog wel te hockeyen, maar afbouwend (alhoewel wij denken dat ze nog net zo fel zal zijn op het veld).

Het was een spannende thriller, want ondanks de verloren 1e wedstrijd, gaven de dames van AH&BC gas. Dat deden ze immers ook in de voorrondes tegen Stichtsche en dat pakte uit in hun voordeel! Met als kers op de taart de gewonnen shootout van Ellen Hoog tegen Maddie Hinch, waarmee ze iets rechtzette wat ze bij Olympische Spelen niet voor elkaar kreeg in die cruciale finale. De spirit zat er dus goed in en zoals altijd gaf Ellen alles. Zelfs die keiharde bal op haar pols weerhield haar niet om tot de laatste snik door te gaan. Op karakter. Maartje Paumen had het niet minder makkelijk, want van haar werd gewoonweg verwacht dat ze automatisch zouden winnen en dat gaf druk. Maartje zou Maartje niet zijn als ze de knop niet wist om te zetten. Ondanks dat zij ook een paar harde noten te kraken kreeg. Vlak na die knaller van een bal op haar middenrif rechtte ze haar rug, haalde diep adem om vervolgens haar team nog 1 x op te zwepen. Met resultaat.

Het 1e doelpunt was voor Imme van der Hoek, de stille tijger die zich uit Wageningen wist op te werken naar de top. Vervolgens kwam daar ook nog het doelpunt van Marlies Verbruggen bovenop. Stand 2-0. Charlotte Vega deze te beantwoorden met een feilloos geplaatste knaller. De 2-1 was een feit.

De Dames van AH&BC zuchten even diep en keken naar Ellen. Zij keek doordringend terug en vol gas zetten ze aan. Helaas mocht het niet meer baten en bij het fluitsignaal kleurde het stadion geel/zwart. Den Bosch had de 18e titel te pakken. In eigen huis. Het publiek ging los, de club ging los en Maartje liep naar Ellen.. De twee toppers gaven elkaar een emotionele hug waarna een ieder terug ging naar het eigen team.

    

Voor Maartje en haar team begon het feest. Op zijn Brabants. Groots met een zachte G. Met Guus Meeuwis uit de speakers.

Gelukkig voor Ellen was daar haar superteam en haar Kelvin, want niet alle dromen zijn bedrog en haar mooie feest gaat volgende week beginnen!

Wij willen in elk geval beide dames bedanken en vooral ook de clubs Stichtsche, AH&BC en HC Den Bosch voor de mooie ontvangst.

Tekst: Francisca Blanco – hoofdredacteur

Foto’s: Frits Ketelaars voor HockeyStyle Magazine