EHL #Final4 Onvoorspelbaar leuk!

EHL #Final4 Onvoorspelbaar leuk!

De Euro Hockey League is een competitie die je sowieso minimaal 1 x moet meemaken. Deze Europese Club Liga is namelijk ieder jaar weer totaal onvoorspelbaar! De beste Europese teams strijden in een championsleague-achtig format naar Knock-out 16 en 8 om vervolgens met de laatste 4 teams door te gaan in de zinderende FINAL 4. De 4 van dit jaar waren de redelijk onverwachte heren van Rot Weiss Koeln, de helemaal niet verwachte mannen van HC Wimbledon, een absolute kanshebber en gastheer KHC Dragons en natuurlijk onze toppers HC Oranje Rood (zonder play-offs, noch landtitel dit jaar,maar wel in de finale EHL).

De eerste zonnige dag streden RWKoeln en KHCDragons tegen elkaar, waarbij de het Duitse team met gemak de eerste 5 doelpunten kon scoren en de Dragons pas in de laatste minuten wakker werd. Dat leverde 3 goals op in 2 minuten, maar het mocht niet baten. Rot Weiss Koeln was de 1e finalist. Daarna was de beurt aan HC Oranje Rood die over  HC Wimbledon heen walste en als 2e finalist eindigde na een 8-0 winst (had wellicht nog meer mogen zijn).

De dag erna was het tijd om het ere-metaal op te halen. KHC Dragons versus HC Wimbledon was niet de eenvoudigste partij, maar de Belgen wisten de bronzen plak binnen te halen na een pittig potje. Het werd 3-1 dankzij een last minute doelpunt van Phillip Roper voor Wimbledon. 

De finalewedstrijd van HC Oranje Rood tegen Rot Weiss Koeln was een klassieker. Nederland – Duitsland all-over. De Keulse heren namen snel en efficient de leiding met 2-0 voorsprong en ondanks alle 8 strafcorners was het scoren niet gegund aan de mannen uit Eindhoven. Gelukkig scoorde Mazilli een doelpunt en tekende van der Weerden voor de gelijkmaker. Met nog maar 10 minuten op de klok viel de 3e voor RWKoeln en kwam HC Oranje Rood niet meer aan scoren toe.

 

Goud voor Rot Weiss Koeln en zilver voor HC Oranje Rood. Het was tekenend voor ons hele seizoen aldus de spelers van de Eindhovense club..

Op naar het volgende hockeyjaar!