Saturnus Indoor Toernooien Seizoen 2017 – 2018                               

In de kerstvakantie van het seizoen 2017 – 2018 stonden de Saturnus Indoor Toernooien gepland.  In totaal met 96 (internationale) deelnemende teams (waaronder het Nederland damesteam, deelnemend bij het Jongens A TOP toernooi) en een totaal 208 wedstijden, verdeeld over 8 toernooien hét grootste zaaltoernooi van Europa. Voor het dit toernooi worden er naast wedstrijden in de TU-hallen van Delft, ook toernooien gespeeld in de blaashal van Ring Pass Delft. Op 30 december 2017 worden er zelfs 24 teams ontvangen op het terrein voor een dubbel toernooi in de grootste blaashal van Europa. Hieronder een overzicht van alle toernooien in de afgelopen vakantie. Jongens D Top 28-12-2017

Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 – 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam die ongeslagen de finale plek bemachtigde, gevolgd door Pinoké. In Poule B was het zeer spannend en daar werden de eerste drie plekken op doelsaldo beslist, waarbij Hurley het beste doelsaldo had gevolgd door SCHC die naar de kleine finale gaan. In de kleine finale was het SCHC die de derde plek veroverde na een spannende wedstrijd. Op het andere veld was het net iets spannender, want na de reguliere speeltijd stond het 1-1 tussen Rotterdam en Hurley. In de verlenging van 7 minuten werd ook niet gescoord, waarna shoot-outs de beslissing moest brengen. Door goed keeperswerk aan beide kanten, werd er slechts 1 shoot-out gescoord in het voordeel van Hurley. Een mooi slot en mooie prijswinnaars na een lange dag Ring Pass Delft.

Jongens A 28-12-2017

Spannende finale tussen Victoria en Pinoké:

De eerste dag van de Saturnus toernooien kende een ware publiekstrekker. Het Nederlands Damesteam kwam naar de TU-hal in Delft als voorbereiding op het komende WK en EK. Verder waren onder meer Rotterdam, Victoria, Pinoké, Nijmegen en Hurley naar Delft gekomen. In de poulefase was al snel duidelijk dat Pinoké en Rotterdam (A) en Victoria en Nijmegen (B) om de 1e plaats zouden strijden, wat recht geeft op de finale. Pinoké bereikte de eindstrijd op een beter onderling resultaat (5-3 winst tegen R’dam) en in poule B was het Victoria dat aan het langste eind trok. In een spannend onderling gevecht werd het 5-3 in het voordeel van Victoria. De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. De grote finale was fantastisch. Een 2-0 voorsprong voor Pinoké, daarna 2-4 voor Victoria, een last-minute goal van Pinoké (5-5) en zodoende een verlenging volgens het golden goal-principe. Hierin werd door beide teams het ijzerwerk geraakt, maar een snoeiharde corner van Pinoké maakte vlak voor het verstrijken van de verlenging een einde aan de wedstrijd. Winst voor Pinoké, een mooie tweede plaats voor Victoria.

Jongens C TOP 29-12-2017

In de blaashallen van Ring Pass Delft stond vrijdag 29 december het jongens C TOP toernooi op het programma. De poulewedstrijden waren zeer spannend en op het laatste moment waren de finalisten pas bekend. Het waren twee bloedstollende finales. De strijd om de 3de en 4de plaats werd gewonnen door Voordaan na strafballen. Ze wisten de voorsprong van Hurley (5-1) nog knap recht te trekken tot 5-5. HDM en Bloemendaal maakten er ook een spektakel van. In de reguliere speeltijd stond met 3-3. In de verlenging trok Bloemendaal aan het langste eind. 4-3. Knap, want Bloemendaal speelde de hele dag met 6 veldspelers!De nummers 1 en 2 (Bloemendaal en HDM) gezamenlijk op de foto

Meisjes A Top 29-12-2017

In de sporthallen van de TU Delft was op 29 december 2017 het Meisjes A Top toernooi. In Poule A werd de poulewinnaar en de runner-up beslist. In een onderlinge wedstrijd tussen Wageningen en Schaerweijde, had Schaerweijde de bovenhand en won met 4-2 van Wageningen. In Poule B was het HDM die zich ongeslagen voor de finale kwalificeerde. Door de winst van Rotterdam op Den Bosch mocht Rotterdam strijden voor de derde plek. In twee spannende wedstrijden voor de 1e/2e-plek en 3e/4e-plek werd een mooie dag afgesloten. Beide wedstrijden kende spanning tot op het laatst, met 4 teams die nog vol gingen voor de dagprijzen. Uiteindelijk won Rotterdam met 4-3 in de laatste minuut van Wageningen. In gelijk opgaande finale stond het 4-4 met nog maar een paar minuten te spelen. In de slotminuten was het HDM die de bovenhand en met twee doelpunten de eindstand brachten op 6-4.

Meisjes D Top 30-12-2017

Op 30 december 2017 stonden er 11 MD-teams klaar het Saturnus Indoor Toernooi op Ring Pass Delft. Op de velden in de blaashal was Zoetermeer MD1 de baas in Poule A, ongeslagen en zonder tegendoelpunten! hebben zij de finale gehaald. Achter Zoetermeer was het Rotterdam die naar de kleine finale mocht. In Poule B was het een strijd tussen Hurley en HDM MD1 voor de finaleplek. In een zeer spannend onderling duel werd het 3-2 voor Hurley. De strijd om de 2e plek werd gewonnen door HDM, waardoor zij naar de kleine finale gaan. De kleine finale werd beslist d.m.v. shoot-outs, binnen 8 seconden scoren vanaf de middenlijn en 3 per team. In de shoot-out serie bleek HDM net iets rustiger en wonnen zij de schaal van de 3e-plek. Ondertussen in de gelijk opgaande finale waren er vele kansen voor beide teams. Uiteindelijk was het Hurley die er net 1 meer inprikte dan Zoetermeer, waardoor Hurley de trotste winnaars zijn van het Meisjes D Top Saturnus Indoor Toernooi.

 

Meisjes C Top 30-12-2017

Op 30 december stond in de blaashallen op Ring Pass het Saturnus indoor MC op het programma. Kromhouters, Push, hdm en Laren overleefden de poulefase, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Door een probleem met de temperatuur in de rechter hal konden daar helaas vanaf 17.30 uur geen wedstrijden meer worden gespeeld. Een oplossing was al snel gevonden: Push en Kromhouters spelen begin januari nog een keer tegen elkaar, de winnaar daarvan krijgt de schaal voor de derde plek. Dat is Kromhouters geworden, van harte gefeliciteerd! De finale meisjes C werd verplaatst naar de linker hal, waar het meisjes D toernooi gaande was. De finale tussen hdm en Laren was een klassieker met alles erop en eraan. Hdm kwam al snel op voorsprong (3-1), maar Laren kwam goed terug. Nadat hdm weer op voorsprong was gekomen raakte Laren 3 keer (!) het aluminium. Een prachtige, steenharde corner van Laren mocht niet meer baten, het werd uiteindelijk 6-4 voor hdm. Zij speelden de wedstrijd heel volwassen uit, al lagen er nog wel wat mogelijkheden voor Laren.

Meisjes B Top 02-01-2018

Op 2 januari kwamen de meisjes B naar de TU-hal in Delft. De 3e/4e plaats ging tussen Hurley en Wageningen. Wageningen had de kleine finale op doelsaldo bereikt, want onderling speelden WMHC 2-2 tegen Amsterdam. Hurley won de kleine finale uiteindelijk met 3-1, hoewel het lang 2-1 bleef. Kampong en Push streden om de grootste zilveren schaal. Kampong bereikte de eindstrijd ongeslagen en werd door het publiek als favoriet gezien. Push speelde alleen gelijk tegen Gooische, maar won de rest. In een zinderende finale met mooi zaalhockey en prachtige doelpunten was het publiek de grote winnaar. Na het laatste fluitsignaal stond het 3-3, waardoor een golden goal-verlenging van toepassing was. Hierin werd niet gescoord, dus moest shoot-outs de beslissing brengen. De 1e 5 shoot-outs werden gepakt door beiden keepers, maar de laatste shoot-out van Push was wel raak. Hierdoor ging Push met de 1e prijs naar huis en rest alleen nog alle lof voor Kampong voor een geweldige finale.

 

Jongens B Top 03-01-2017

Het achtste en laatste toernooi dat op de planning stond was het Saturnus B TOP toernooi in de TU-hallen. Een sterk deelnemersveld op deze slotdag was een feit. In twee spannende poules werd er gestreden om de finaleplekken. Uiteindelijk wisten Laren en Pinoké ongeslagen de finale te bereiken en de strijd om plek 3 en 4 werd gespeeld door HDM en Rood-Wit. Plek 3-4 werd gewonnen in een spannende wedstrijd door HDM (3-2). De finale was er één van zeer hoog niveau. De ploegen ontliepen elkaar nauwelijks (3-3) en zelfs na sudden-death was er geen winnaar. De shoot-outs werden uiteindelijk gewonnen door Laren. Uitblinkers in de finale waren de keepers van beide teams!

1e plek: JB Laren. 2e plek:  JB Pinoke en 3e plek:  JB HDM

 

Dit seizoen leverde 24 verdiende prijswinnaars op! Volgend jaar is het aan hen om hun titel/plek te verdedigen tijdens een nieuwe seizoen van de Saturnus Indoor Toernooien.

Dit artikel werd geschreven door de Saturnus Indoor Commissie:

Dirk Wils, Steven Delemarre en Daniel Veltman