Blogs

#Road2OVK – Trainer/Coach Eddie Simmons

 

Eddie Simmons; de gepassioneerde trainer coach van Dames 1 LOHC blogt vanaf nu tot aan de zomerstop voor ons over zijn weg van de 1e klasse naar de overgangsklasse. In de volks(hockey)mond ook wel de OVK genoemd..

Come fly with me

Stoeltje 2D

Typend vanuit mijn vlucht naar Barcelona met Transavia vertelt het meisje naast mij aan haar reisgenoot dat als je voorin zit je als eerste dood gaat als we neerstorten. Fijn ik zit op stoel 2D. Waar National Geographic al niet goed voor is.

We beginnen met een trainingsweek in Barcelona. 4 trainingen, 3 wedstrijden (Juniõr, Atletic Terrassa en Schaerweijde), een wijnproeverij in het wijnhuis van Torres én individuele en team sessies.

Raoul Ehren zei recentelijk: “alles wat je in het buitenland kan doen, kan ook hier in Nederland”. Dat klopt, dat ben ik ook zeker met hem eens. Maar het is ook wel lekker om even weg te zijn naar de zon nu de sneeuw valt in Nederland en de winterse buien steeds meer in Februari vallen.

Aangekomen in Barca meteen inchecken in het hotel en op naar de eerste training en wedstrijd. Laten we zeggen dat de piekbelasting meteen aan het begin van de stage ligt.

Met 4 trainingen, 3 wedstrijden en een aantal zeer nuttige en goede gesprekken eerder in de week heb ik het idee dat we goede progressie hebben gemaakt en dat het energieniveau zowel op als naast het veld meer dan goed was in deze week.

Teruggekomen in Nederland hadden we meteen te maken met code naranja (oranje) en de snelwegen waren meteen “molto fluid” zodat onze eerste oefenwedstrijd in het water viel.

Een paar dagen voor de competitie begint het voor mij altijd een beetje te kriebelen, zin om te beginnen. Oefenperiode is en was zeer nuttig maar er is niks mooiers dan weer op zondag voor het “eggie” te spelen. Hopelijk gaat het een lang seizoen worden en kunnen we eind mei zeggen dat we in het 100-jarig bestaan van LOHC wederom dit jaar play-offs mogen spelen.

Het enige wat ik nu mis is de tapas en zon in Barcelona in plaats van regenbuien en de zuidwester van het KNMI.

Op naar zondag tegen Alliance.

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.