Lenna Omrani is oud speelster van HC Den Bosch en moest door blessures stoppen met haar sport. Vlak erna kampte ze met een eetstoornis, maar ze heeft zichzelf inmiddels helemaal weer op de rit. Ze gaf zichzelf een reset met als doel anderen te inspireren die net als haar een ongezonde relatie met voeding hebben. Genieten met een grote G staat voor haar nu centraal in haar leven. Ze is food influencer op Instagram, bedenkt heerlijke recepten, schrijft erover, deelt het met ons en fotografeert ze zodanig dat wij er hongerig van worden!  Haar 2e blog gaat over durven, maar vooral mogen genieten van lekker en gezond eten;
Hi allemaal! Hier weer een artikel van mij. Misschien heb je het vorige artikel al gelezen, misschien ook niet. Wellicht volg je me al een tijdje op social media of ken je me simpelweg als de zus van Laz en Noor (spelers van resp. HC Den Bosch H1 en HC Den Bosch D1, red.). Zoals sommigen weten heb ik een geschiedenis in het hebben van een ongezonde relatie met voeding. Ik deelde vanaf begin dit jaar voor het eerst mijn verhaal hier in HockeyStyle en maakte er een video over.

Mijn doel? Anderen te inspireren en misschien wel te motiveren om alles uit het leven te halen.

Ik zie helaas steeds meer om me heen dat anderen gedachten en gewoonten hebben die ik een tijd terug ook had. Herkenbaar, zeker. Uit ervaring weet ik dat het misschien goed voelt, maar uiteindelijk levert het niets op. Je verliest energie, mensen om je heen en misschien wel het belangrijkste: jezelf. Sinds ik ben begonnen met mijn Instagram-account en blog voel ik me beter dan ooit, fysiek en geestelijk. Ik ben gek op koken en het delen van recepten, maar nog steeds vind ik het bieden van hulp en een inspiratiebron kunnen zijn voor anderen, het mooiste wat er is.  De koude winterdagen komen er weer aan en voor je het weet staan de feestdagen ook weer voor de deur. Een tijd terug zou ik gedacht hebben: ‘’Ah nee! Bij al die feestdagen eet je veel te veel en veel te ongezond!’’ Oftewel, ik was alleen maar bezig met eten en controle proberen te krijgen, in plaats van het genieten van het moment met mensen waar ik veel om geef. Ik vergat hoe leuk het is om te kunnen genieten van heerlijke recepten. Vandaag deel ik dan ook een recept met jullie die ik zelf vorig jaar nog niet eens durfde te proberen. Hoe ik er nu over denk? Gewoon, GENIETEN! Ik wil geen voedingsmiddelen meer bestempelen als ‘gezond’ of ‘ongezond’. Deze heerlijke brownie past in een gebalanceerd voedingspatroon en is perfect als snack of dessert voor deze winter! Probeer het recept eens uit en GENIET ervan. Het leven is een feestje en daar hoort dus een taartje bij.

Liefs, Lenna.

BROWNIES MET PINDAKAAS

 INGREDIËNTEN: 

 • 250 gr boter
 • 125 gr pure chocolade
 • 2 eieren
 • 1 eidooier
 • 5 dadels
 • 50 gram kokosbloesemsuiker
 • 125 gram bloem
 • 25 gram cacaopoeder
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel vanille extract
 • 70 gram pindakaas

BEREIDING

 1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Je kunt deze eventueel ook nog invetten met kokosolie.
 2. Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze in de magnetron. Doe dit steeds 1 minuut en roer het dan goed door totdat alles gesmolten is. Als het gesmolten is, laat het dan eventjes afkoelen.
 3. Ontpit de dadels en laat ze even weken in heet water.
 4. Klop ondertussen de twee eieren, de eidooier, het zout, de vanille extract en suiker totdat het luchtig en licht van kleur is.
 5. Meng voorzichtig de gesmolten chocolade en boter door het eimengsel en roer het goed door elkaar tot het een egaal geheel is. Voeg als laatste de bloem, stukjes dadel, cacaopoeder en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.
 6. Voeg als laatste de pindakaas toe. Verdeel het over de bovenkant van het beslag.
 7. Bak de brownie in ongeveer 40 minuten gaar. Laat ze daarna een halfuurtje afkoelen voordat je ze serveert en snijdt.

Enjoy!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.