Blogs

Phile Govaert – Start of Season – Road to USA Fieldhockey

By 8 september 2017 No Comments

Begin deze​ ​zomer​ mocht ik met het USA U18 Junior National Team naar Nederland en België waar we gespeeld hebben tegen SCHC​, GHHC​, ​Nederlands​ ​B​ ​en​ ​België ​A.​ ​Deze​ ​test​-matches​ ​waren​ ​een​ ​goede ‘eyeopener’​ wat betreft ​het​ ​verschil​ ​tussen​ ​het Amerikaanse​ ​​en​ ​Europese​ ​hockey niveau.

Het was heel leuk en intensief maar vooral ook super inspirerend en motiverend ​om​ nog ​harder​ ​te​ ​trainen​ ​en​ ​beter​ ​te​ ​worden.​ ​Toen mijn team weer terug naar huis vloog ben ik in NL achter gebleven; ik heb het grootste deel van de zomer in Europa doorgebracht. Helaas heb ik daardoor wel 2 Team USA trainingssessies (juli en augustus/september) in Californie moeten missen, maar dat was vanuit Europa gewoon echt niet te doen … ik heb tijdens mijn vakantie veel ​gerend en ik ben elke ochtend naar ​de gym​ ​geweest om mijn ​workout​ ​programma​ af te werken zodat ik straks weer ​hard​ ​aan de slag​ ​kan bij de volgende training in oktober.

Vlak voordat ik terug naar Amerika vloog was ik nog op het EK in Amsterdam waar ik, mede dankzij HockeyStyle Magazine, zowel de NL dames als de mannen tegen Spanje heb zien spelen. De sfeer was top! Ook nog een nieuwe Mercian stick en sticktas meegekregen en nieuwe hockeyschoenen aangeschaft dus ik kan er weer tegenaan. Eenmaal terug in Amerika was voor mijn jongste zusje het High School pre-season alweer begonnen. Voor jongens zijn er geen schoolhockey teams en omdat ik dus niet mee kan doen met de meisjes heb ik me maar opgeworpen als assistent van de head coach: zo doe ik toch nog een beetje mee en kom ik bovendien sneller aan de 60 ‘community service hours’ die ik nodig heb om over 2 jaar eindexamen te kunnen doen.

 

Daarnaast heb ik ook nog een betaald baantje als​ assistent van de head coach op een privéschool in de buurt. Zo kan ik​ mijn steentje bijdragen aan de reis- en verblijfskosten voor de maandelijkse trainingen in Californie  – het ticket voor Oktober is inmiddels geboekt maar het is iedere maand weer hard werken om het hele bedrag bij elkaar te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.