Het winterseizoen is officieel achter de rug, ik heb de afgelopen twee weekenden mijn laatste twee indoor toernooien gespeeld. Het eerste was het NIT, National Indoor Tournament. Dit toernooi was in Richmond, Virginia wat ongeveer 12 uur op en neer rijden was voor een weekendje hockey waar ik met mijn club team heb gespeeld. De competitie zelf bestond voornamelijk uit Amerikaanse mannen teams van de East Coast. Helaas zijn we op de tweede plaats geëindigd doordat ons doelsaldo twee punten te laag was. Het weekend daarna had speelde ik met mijn team op het Big Apple toernooi, wat ironisch genoeg niet in de staat van de Big Apple wordt gespeeld maar in Pennsylvania. Dit was gelukkig maar 2 en een half uur rijden wat veel beter te doen was dan helemaal naar Richmond. De competitie hier bestond veel meer uit Canadese teams, die allemaal een tikje beter zijn dan meeste Amerikaanse ploegen. Grappig genoeg liepen er ook een paar jongens rond waartegen ik 3 maanden geleden in mijn test series tegen Canada heb gespeeld. Dit toernooi was een tandje hoger vergeleken met het NIT: we kwamen niet eens in de buurt van de derde positie. Maar hoe leuk deze toernooien ook altijd zijn, ik begin het toch wel een beetje te missen om tegen leeftijdgenootjes te spelen, zeker als je ziet hoe fysiek oneerlijk het is als ik een reus van een kerel moet dekken die mij met een stootje de hele andere kant op duwt. Daarom heb ik ook zoveel zin in mijn  trip naar Chili waar we, net zoals eerder tegen Canada, vier wedstrijden gaan spelen tegen het Chileense hockey team. Het wordt alleen wel even snel omschakelen en flink aanpoten aangezien wij hier aan de East Coast net klaar zijn met het indoor seizoen en dan opeens weer buiten moet spelen, terwijl alle West Coast jongens de afgelopen maand al flink buiten hebben kunnen trainen. Maar mijn tas staat klaar en op 9 maart ga ik vliegen; ik heb er heel veel zin in! Volgende maand meer!

https://www.teamusa.org/USA-Field-Hockey/Features/2018/March/07/Junior-US-Mens-National-Teams-Set-to-Depart-for-Chile-Test-Series