Het weer wordt warmer, het schooljaar is bijna over, maar het hockey-seizoen is nog lang niet klaar. Met nog een test-serie tegen Chili in Augustus, hebben we net een toernooi met Japan en Ierland achter de rug. En dat was wel een mooie ervaring om mee te maken, om daar op het veld te staan met een team dat pas anderhalf jaar bestaat tegen twee teams die ieder op hun eigen continent met de top meedoen.Ja, deze teams waren beter, ouder en meer ervaren. Maar om te zien hoe wij tegen hen aangingen met zo’n relatief jong team was niet slecht. Er is een duidelijke verbetering te zien sinds vorig jaar toen we tegen Nederland & België speelden, en elke keer als wij na dit soort toernooien of series van het veld af lopen is het duidelijk waar wij aan moeten werken en waar de verbetering zal zitten, zowel individueel als met het team.

Ook met mijn clubteam (ECHP) gaat het goed: we hebben ons gekwalificeerd voor de play-offs in de New York NEFHA league en het zou mooi zijn als we dit jaar de beker kunnen pakken! Ook mooi is dat er het afgelopen jaar heel wat nieuwe, jongere spelers bij de ECHP training sessies aansloten, wat bijzonder positief is want, zie maar eens jongens enthousiast te maken voor de sport als ze nergens mee kunnen of mogen spelen.De jongere garde speelt nog niet mee in de NEFHA league maar grijpt zo vaak als mogelijk de kans om een toernooi of wedstrijd mee te pakken. Ze spelen dan dus meestal als jongensteam in een toernooi wat eigenlijk bedoeld is voor meisjes. Komend weekend is het weer zo ver: dan spelen ze een 2-daags toernooi in New Jersey.Aan mij, samen met mijn USA & ECHP teamgenoot en goede vriend Jack, de eer om hen te mogen coachen! Ik kijk daar naar uit want ik heb al vaak gefloten en al heel wat training gegeven, en dan nu de volgende stap: een team coachen. Ik vind het leuk om de nieuwe ECHP generatie onder de vleugels te nemen zoals de oudere spelers dat destijds ook met mij hebben gedaan. Toen ik twaalf was moest ik met de grotere jongens spelen waarvan meesten tussen de zestien en twintig jaar oud waren. Ze zorgden altijd goed voor mij op het veld, gaven aanwijzingen waar ik ze nodig had, en moedigden mij aan om gewoon te spelen alsof ik 1 van hen was. En nu kan ik diezelfde rol aannemen voor de nieuwe jongetjes bij de ECHP, wat ontzettend leuk is.

Volgende maand begint de zomervakantie en ga ik weer naar Spanje zoals ik ieder jaar doe. Ik ga daar flink aan mijn conditie werken en mij voorbereiden op de volgende ronde test-series tegen Chili, dat land waartegen we twee maanden geleden verloren maar waarvan we ZEKER kunnen winnen!

https://www.teamusa.org/USA-Field-Hockey/Features/2018/May/30/Valuable-Experience-Gained-as-U19-USMNT-Hosts-First-Ever-Junior-Nations-Invitational-Tournament

Foto credits: USA Field Hockey Christa DeAngelis / Maryse Govaert

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.