Blogs

Phile Govaert: Happy Hockey Holidays!

By 21 december 2017 No Comments

Jaja, het is weer zover: tijd voor de feestdagen en tijd om een fantastisch jaar af te sluiten waar mijn team en ik grote sprongen vooruit hebben gemaakt.Natuurlijk met een paar drempels waar we overheen moesten, zoals het sparen voor alle jongens om te kunnen vliegen naar de trainingen en wedstrijden, en een paar wedstrijden dik verloren, zoals tegen Nederlands B, Belgisch A en in Maleisië tegen Australië, India, en Engeland (waar je meer over kunt lezen in mijn eerdere blogs voor HockeyStyle Magazine). 

Maar we hebben een goede basis gelegd voor volgend jaar, en vanaf nu gaan we alleen maar beter. Zo hebben we afgelopen maand Canada voor het eerst in 10 jaar verslagen in een hele spannende serie van 4 wedstrijden. We verloren de eerste pot met 3-2 om vervolgens terug te komen met een 2-1 winst in de tweede wedstrijd. De derde wedstrijd was een spannende 1-1, waardoor de uiteindelijke winst afhing van de laatste wedstrijd waarin beide teams een goal afgekeurd kregen en het lange tijd 0-0 bleef totdat wij de 1-0 maakten en daarmee de wedstrijd en de serie wonnen.

Het was mooi om weer eens te winnen met een team waarin iedereen zo gemotiveerd is en waar iedereen zoveel voor opgeeft, zeker na alle negatieve feedback die we kregen door de geleden verliezen in het afgelopen jaar.

Met een druk jaar voor de boeg, met veel trainingen, wedstrijden en test matches waarvan de eerste alweer in Maart in Santiago (Chili) gepland staat, zullen we hopelijk veel verbetering kunnen laten zien.

Tussen alle bedrijven door ga ik deze winter ook nog de zaal in met mijn teamgenoten van de East Coast High Performance (ECHP) en geef ik elk weekend indoor training bij een club in de buurt om zoveel mogelijk bij te kunnen verdienen. Al met al heb ik er veel zin in om dit jaar af te sluiten en het nieuwe jaar hard in te gaan!

Happy Holidays,  Phile

https://www.teamusa.org/USA-Field-Hockey/Features/2017/December/14/VIDEO-Recap-of-the-Jr-USMNT-Year

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.