Nu het schoolhockey seizoen is afgelopen en het indoor seizoen begint, krijg ik het wat rustiger qua coachen: van 7 dagen per week naar maar 1 voelt wel lekker rustig voor nu, behalve dan dat ik afgelopen week bijna elke dag om kwart voor zes ben opgestaan om mijn team in Maleisië te zien spelen op het Sultan of Johor toernooi. Helaas kwam ik niet in aanmerking voor selectie omdat het een officieel interland toernooi was en ik nog geen Amerikaans paspoort heb. Het was leuk om mijn team te zien spelen op zo’n groot, officieel toernooi tegen teams als Australië, Engeland, Japan, India, en Maleisië. Helaas ging Amerika wel hard ten onder tegen deze sterke tegenstanders. Maar het geeft ons een goede basis van waaruit we op kunnen bouwen in de aanloop naar toekomstige interlands, waaronder een wedstrijd tegen Canada op 22 november, tijdens de Thanksgiving break, waarvoor ik wel geselecteerd ben aangezien het een vriendschappelijke pot is. Net zoals Amerika is Canada ook een land waarin het hockey voor jongens klein is. We zijn dus aan elkaar gewaagd en iedereen verheugt zich op de wedstrijd tegen onze rivalen. In aanloop naar deze wedstrijd en het eerstvolgende trainingskamp in Californië doe ik hetzelfde als altijd, en dat is gewoon mijn conditie zo goed mogelijk op pijl houden en proberen zo vaak als ik kan te hockeyen, wat in mijn geval 1 tot 2 keer per week is. Omdat ik niet meer iedere dag hoef te coachen ben ik mijn eigen ‘clinics’ gestart: 2 keer per week een training voor 5 tot 10 kinderen. Al deze kinderen zijn toekomstige schoolhockey spelers en aangezien je in Amerika een nogal slechte opleiding krijgt als je wilt beginnen met hockeyen, is dit een soort investering in de toekomst: hoe beter deze meisjes leren hockeyen en hoe enthousiaster ze zijn, hoe sterker het schoolhockey team over een paar jaar zal zijn. Deze meisjes zijn 14 en 15 jaar oud en hebben tot nu toe alleen nog maar op gras gespeeld met compleet verkeerde technieken voor aannemen, passen en schieten. Samen met de organisatorische hulp van een moeder van een van de kinderen die ik nu train, heb ik het initiatief genomen om de meisjes de komende paar weken wat basistechnieken aan te leren. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het hier dus niet. Ik heb al een paar complimenten van de meisjes gekregen over hoe leuk ze het vinden. 

 

Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kunnen we zo nog een paar weken doorgaan: het seizoen voor de ‘buiten’ sporten zoals hockey, voetbal en American football is hier nu officieel afgelopen en de velden zijn vrij tot het voorjaar. Mijn East Coast High Performance team en Team USA blijven gelukkig de hele winter actief, zowel indoor als buiten!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.