Blogs

Full Force Vega!

Hey Allemaal,

Welkom bij weer een nieuwe blog. Ditmaal staat mijn blog geheel in het teken van de HWL. De HWL vond plaats van 21 juni – 2 juli in Brussel.

Na de EHCCC was er weinig tijd om even bij te komen en sloten we 2 dagen later weer aan bij Nederlands team. We hadden nog 2 weken met elkaar om zo goed mogelijk voorbereid naar de HWL te gaan. In de aanloop naar de HWL hebben we 2 Rabo Super series gespeeld tegen Australië en hebben we veel getraind. We hadden een korte tijd, dus hebben we veel tijd en energie in elkaar gestoken. De Rabo Super series waren de eerste testen. Beide wedstrijden liepen we als winnaar van het veld. Na de tweede wedstrijd vertrokken we direct richting Brussel. We kwamen s’avonds in het hotel aan, en daar begon eigenlijk direct het toernooi. We hadden nog 3 dagen voordat het toernooi officieel begon, maar toch voelde het al als een begin.

BRUSSEL – Charlotte Vega (Ned) tijdens de wedstrijd China-Nederland bij de Fintro Hockey World League Semi-Final (dames) . COPYRIGHT KOEN SUYK

De eerste wedstrijd openden we tegen Schotland. Ik was best een beetje zenuwachtig. Mijn allereerste wedstrijd op een officieel toernooi. Gelukkig kon ik die knop snel omzetten en scherp aan de wedstrijd beginnen. We winnen de eerste wedstrijd van Schotland en ook de andere poulewedstrijden tegen Korea, China en Italië winnen we!!

BRUSSEL – Charlotte Vega (Ned) heeft gescoord tijdens de laatste poulewedstrijd, Nederland-Italie (5-0) bij de Fintro Hockey World League (dames) . COPYRIGHT KOEN SUYK

Vervolgens staat Spanje op ons te wachten in de kwartfinale. Ook deze winnen we en de halve finale tegen Nieuw-Zeeland staat op het programma. Met het winnen van de kwartfinale zijn we verzekerd van een WK ticket in 2018. De halve finale was een bijzondere wedstrijd. Dit omdat het een spannende wedstrijd was waar veel gebeurde. We spelen in de reguliere tijd 1-1 en winnen uiteindelijk de wedstrijd met een bizarre shoot-out reeks. FINALLEEEEEEE… Yes, een doel waar we met zijn allen hard voor gestreden hebben.In de finale komen we China tegen. We hebben tegen hen een moeizame pot gespeeld in de poule fase waar we met 1-0 wonnen. Ditmaal was de spanning hoger en was iedereen er erg op gefocust om de wedstrijd te beginnen. We hebben de ploeg goed geanalyseerd en waren klaar voor de finale. Om 18 uur mochten we dan eindelijk. Het was, net zoals in de poulefase, een lastige wedstrijd. China speelde erg verdedigend en we konden moeilijk een opening vinden. Gelukkig viel in het 3e kwart dan eindelijk de 1-0, uit een strafcorner. Niet veel later viel ook de 2-0 en wisten we dat we de wedstrijd konden uitspelen. Met nog 10 sec op de klok kreeg ik al een grote glimlach op mijn gezicht. Mijn eerste toernooi, en die dan ook nog eens winnen. Ik was zo ontzettend blij en trots om hier te mogen staan, dat de lach de hele avond nog op mijn gezicht heeft gestaan.

 Nu is het dan tijd voor even wat ontspanning. Een welverdiende vakantie om even lekker tot rust te komen en dan weer fris en fruitig 19 juli te beginnen met de voorbereiding op het EK.

Fijne vakantie allemaal, geniet ervan!

 

Xoxo Vega

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.