Blogs

Full Force Vega

Hi allemaal,

Playoffs AHBC-HC Oranje Rood Dames. Foto Frits Ketelaars 4 Hockeystylemagazine

Welkom bij weer een nieuwe blog. Ik ga het ditmaal hebben over de laatste periode van AH&BC. Er is natuurlijk een hele drukke periode geweest met play-offs en de Europa Club Cup. Je leest het allemaal hier:

De play-offs zijn achter de rug. We hebben een prachtige halve finale ronde gespeeld tegen Oranje-Rood. De eerste wedstrijd uit wonnen we met 0-3 en thuis wonnen we met 2-1. We hebben onwijs goed spel laten zien tegen Oranje-Rood en waren helemaal klaar voor de finale tegen Den Bosch. We zaten als team in een goede flow en hadden veel vertrouwen in onszelf. Daar was hij dan, de eerste finalewedstrijd van de play-offs 2018. Den Bosch uit!! Alles zat in deze wedstrijd. Het was bloedheet, felle duels, veel publiek, het was echt een finale. Helaas verloren we in de laatste minuut met 3-2. Super balen, maar we waren vastbesloten om zaterdag tijdens de 2e wedstrijd er gewoon weer vol voor te gaan en de winst in eigen huis te pakken. Op eigen veld wilden wij ons spel laten zien en proberen er een 3e wedstrijd uit te halen. Dit is helaas niet gebeurd. We verloren met 4-1 van Den Bosch en stonden verslagen na de wedstrijd. Ik vond het persoonlijk een grote teleurstelling omdat ik echt geloofde dat wij dit jaar kampioen konden worden. We hadden een goed, sterk en divers team en hebben een mooi seizoen gehad. Dit bleek helaas dus niet genoeg en stonden daar “weer” met zilver om ons nek. Ik heb er zeker een traan om gelaten, wat was dit balen!

AHBC Dames – foto Rie Sanderson

London Baby! Instapic Charlotte Vega

Veel tijd om er stil bij te staan was er niet want nog geen 5 dagen later begon de Europa Club Cup in London. Op woensdag vertrokken we naar Engeland, Surbiton, waar op donderdag de eerste ronde gespeeld ging worden. We openenden het toernooi tegen een ploeg uit Ierland. Deze versloegen we met 8-0. Vrijdag hadden we een dag vrij. Ik ben toen lekker met familie en mijn vriend London ingegaan en wat leuke dingen gedaan. Ik was nog nooit in London geweest, dus dit vond ik erg leuk om eens te zien allemaal. Ook was er natuurlijk die dag erna de royal wedding van Harry en Meghan dus het was super gaaf om daar rond te kijken. Op zaterdag was de halve finale tegen UHC Hamburg, de ploeg die ons vorig jaar uitschakelde (toen ook in de halve finale). Ditmaal gebeurde het weer. We verloren de halve finale met 2-1 en stonden die dag erna te spelen voor plaats 3-4 tegen Club de Campo Madrid. Ook in deze wedstrijd waren we totaal onszelf niet en konden we de winst niet naar ons toe trekken. We werden teleurstellend 4e op dit toernooi. AHBC Dames, Charlotte Vega – foto Rie Sanderson

Topscorer EHCC – picture Eurohockey.org

Ik had mijn seizoen natuurlijk het liefst mooier willen afsluiten dan dit. Helaas is dit ook sport, en kan je niet altijd winnen! Wel ben ik blij met mijn individuele prestatie van dit jaar. Ik ben (gedeelde) topscoorder geworden in de hoofdklasse en van de Europa Club Cup. Daar ben ik natuurlijk super trots op, en voelt toch als een soort van overwinning op een mooi seizoen.

Nu is het hockeyseizoen voorbij en is het tijd voor andere dingen. Lekker even tijd voor andere dingen zoals feestjes, werk, vrienden en familie. De komende tijd ga ik mijzelf even lekker opladen om dan in augustus weer fris en fruitig aan het nieuwe seizoen te beginnen.

 

Xoxo Vega

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.