Blogs

Full Force Vega

Hey allemaal,

Welkom bij weer een nieuwe blog. De maand oktober is echt voorbij gevlogen. Veel hockey, veel uren op het veld maar daarnaast ook hele leuke dingen. Je leest het hieronder.

In september kreeg ik van bondscoach Alyson Annan te horen, dat ik weer mocht aansluiten bij de trainingsgroep voor de HWL 4 in Nieuw-Zeeland. Ik was natuurlijk super enthousiast en had weer onwijs veel zin om te beginnen bij het Nederlands team. Vanaf 1 oktober begonnen we met trainingen. We gingen, zoals vanouds, weer 3 dagen intern op Papendal. Dit was weer even wennen in het begin. Je bent 3 dagen van huis weg en de dagen zijn erg intensief. Je begint maandag ochtend met een krachtprogramma en in de middag gezamenlijk trainen op Upward. Dinsdag ochtend en dinsdag middag staan er ook trainingen op het programma. Vervolgens op woensdag is er in de ochtend nog een krachtprogramma en dan daarna mogen we dan naar huis. Erg veel tijd om uit te rusten is er dan vaak niet want op donderdag trainen wij met AH&BC ook gewoon dubbel. Vrijdag is dan het eerste moment dat ik even een ochtendje/dagje vrij ben. We trainen met AH&BC pas in de avond, dus dat is lekker. Ik heb dan lekker even de tijd om dingen voor mezelf te doen. Lekker even met vriendinnen afspreken of met familie.

Daarnaast besteed ik mijn vrije dagen nu ook aan iets heel erg leuks. Het heeft ook met hockey te maken en wellicht hebben jullie al iets hiervan voorbij zien komen. Ik ben namelijk 1 van de presentatoren van Hockey Heroes TV. Een geweldig Youtube kanaal waar wij leuke filmpjes maken om kinderen/mensen te enthousiasmeren voor hockey. Ik doe dit samen met Lawrence, Dennis, Paul, Thomas en Leiah. We maken leuke, speelse en leerzame filmpjes en hebben hier vooral veel lol in. We willen dat de kijker onderdeel kan zijn van ons “team”. Neem gerust eens een kijkje op www. youtube.com/hockeyheroestv.  

Natuurlijk is de competitie ook weer volop aan de gang. We hebben tot nu toe 8 wedstrijden gespeeld en 8 gewonnen. We gaan erg goed en zitten met het team in een fijne flow. Veel combinaties op het veld lukken en we kunnen elkaar steeds beter vinden. We steken veel tijd en energie in elkaar als we met elkaar zijn, en dat levert veel op op de zondagen. Het is dit jaar een stuk spannender in de competitie dan voorgaande jaren. De concurrentie is veel groter en ik ben erg benieuwd wie er uiteindelijk play-offs gaan spelen.

Foto and copyright Amaury Miller. Augustus 2017. Charlotte Vega

Met al dat hockey is de kans op blessures natuurlijk erg groot. Tijdens de wedstrijd tegen Kampong heb ik een bal op mijn wijsvinger gekregen en moest ik daarvoor naar het ziekenhuis. Hier bleek dat er haarscheurtjes op mijn bovenste en middelste kootje zaten. Gelukkig geen grote fractuur maar wel een vervelende bijkomstigheid. Ik heb een week met een spalk gelopen en kon gelukkig de week erop weer gewoon spelen.

 

Helaas heb ik ook slecht nieuws gekregen in oktober. Ik ben helaas niet geselecteerd voor de HWL 4 in Nieuw-Zeeland. Ik baal ontzettend, maar ik ga natuurlijk niet bij de pakken neerzitten.

Ik ben nu hard opzoek naar een leuke baan. Iemand nog leuke tips?

Xoxo Vega

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.