Blogs

De reset van Lenna Omrani

Gezond zijn en blijven. Dat is rijkdom. Lenna Omrani, oud speelster van HC Den Bosch weet er alles van. Los van blessures, dacht ze dat fit gelijk stond aan slank, maar met het verlies van de kilo’s verdween ook haar energie. Ze was gelukkig gezegend met lieve mensen uit haar omgeving die haar lieten inzien dat het zo niet meer ging. Ze raapte zichzelf op, ging in therapie, werd weer gezond na deze reset en weer echt fit.

Haar verhaal vinden wij heel bijzonder en we zien helaas ook heel veel hockeyspelers aan de top die voor zichzelf de lat hoog leggen. Te hoog soms. Met een eetstoornis tot gevolg. Dit is een wake-up call. Leer van Lenna en lees haar blog. Reset yourself. So Healthy.

Hi! Laat ik me even voorstellen: Ik ben Lenna Omrani, 21 jaar en ik kom uit Den Bosch. Zoals sommigen misschien wel weten ben ik de zus van Noor en Laz. Tot 3 jaar geleden speelde ik, net als zij, bij Den Bosch. Precies, dat lees je goed, tot 3 jaar geleden. Helaas heb ik de pech gehad dat ik een aangeboren afwijking heb in mijn knieën en hierdoor drie operaties moest ondergaan. Yes, ik ben de pechvogel van de familie, haha! Maar dat was niet de enige reden. Zoals vele (top)hockeyers weten kan de druk enorm hoog zijn. Altijd maar beter willen zijn, fitter worden, ‘perfect’ willen zijn, geen fouten maken… Het is maar net hoe je daar mee omgaat en hoe hoog je de lat voor jezelf daarin legt. Dit was helaas mijn valkuil: ik ontwikkelde een eetstoornis.

Voor mij begon het ‘fitter’ worden heel onschuldig door wat minder te snoepen en iets meer op te letten met ongezonde voeding. Ik viel wat af, werd inderdaad iets fitter en ik speelde nog beter ook! Je krijgt veel positieve reacties en denkt: ‘Hè! Maar dit werkt!’ Vervolgens schrapte ik steeds meer: brood, pasta, rijst, het ging er niet meer in.

Zo schrapte ik steeds meer totdat er vrijwel alleen nog groenten en een beetje fruit overbleef. Ik viel kilo’s af en zag het zelf niet eens meer. En ik maar denken dat ik zo gezond bezig was! No way. Er was geen energie meer om dingen te doen, überhaupt naar school te gaan, laat staan te hockeyen. Gelukkig zagen de mensen in mijn omgeving het wel en ging ik meteen aan de slag. Dit wilde ik niet langer meer! Ik wil weer kunnen genieten!

En ik weet ook dat ik niet de enige ben die hier moeite mee heeft… Daarom ben ik begonnen met een blog om meiden en jongens hierin te helpen. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is, het is namelijk nog steeds, elke dag, een gevecht. Begrijp me niet verkeerd, bezig zijn met gezond leven en jezelf willen verbeteren is heel goed, maar het moet je leven beheersen. De balans vinden hierin is het belangrijkste, lief zijn voor jezelf en kunnen accepteren wie jij bent en wat je kunt! We zijn immers bezig met de leukste sport die er is! Geniet ervan!!!

Check: www.sohealthy.nl & Lees de blog van Lenna Omrani: www.lennaomrani.com

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.