Full Force Vega

Hey Allemaal,

Het is alweer tijd voor mijn tweede blog voor Hockey Style Magazine. In deze editie ga ik het hebben over de afgelopen maanden. Er is veel gebeurd en een hoop te vertellen dus ik ga snel van start. 

 

In mijn eerste blog schreef ik over mijn uitnodiging van Nederlands team. 3 trainingen met Hoofdklasse speelsters om uiteindelijk een plaatsje te veroveren in de trainingsgroep die in Januari naar Spanje zou vertrekken. Ik zei volmondig ja, en werd na 3 trainingen blij gemaakt met een mooie verrassing. Ik mocht mee op trip! De tranen sprongen in mijn ogen van geluk, zo blij was ik. Ik was een jaar lang geen onderdeel van het team, en nu ben ik weer terug. Ik heb heel December doorgetraind om fit te verschijnen in Spanje. 2 weken Cadiz stond er op het programma. Een geweldige gevoel om er weer bij te zijn en weer mee te mogen trainen met deze groep.

In Spanje werden 4 wedstrijden tegen de Spaanse nationale ploeg gespeeld, waarvan 1 officiële interland genoemd werd. We waren met een groep van 32, en natuurlijk kon niet iedereen deze interland spelen. Ik weet nog dat iedereen gespannen zat te wachten op de selectie van de interland. Het moment was daar. Ik zat op de kamer bij Valerie (Magis) en Julia (Remmerswaal) toen we het bericht ontvingen. Ik zag mijn naam gelijk staan en een onbeschrijfelijk gevoel schoot door mijn lichaam. In 2015 speelde ik mijn laatste officiële interland, en nu in 2017 mocht ik mijn 10e bijschrijven. Ik was super blij en heb gelijk het thuisfront ingelicht. Ze waren allemaal super trots en blij voor me.

De volgende dag was het dan daar, helaas 1-1 gespeeld, maar ik heb er extreem van genoten.

De rest van de week ging erg snel. Voor ik het wist was ik weer thuis, en gewoon aan het werk bij Maarsengroep waar ik 1 december was begonnen. Ik moest erg wennen aan fulltime job, maar vind het er erg leuk. Ik heb het erg naar mijn zin en heb gezellige collega’s. Ze steunen mijn hockey carrière ook echt enorm, wat echt super is. Zo kan ik tophockey en een maatschappelijke carrière goed combineren.

Erg lang was ik niet in Nederland want een week later stapte ik alweer het vliegtuig in. Dit keer met AH&BC dames 1. We vertrokken voor een teamtrip naar Zambia. Na een reis van ruim 13 uur waren we aangekomen in Lusaka. Hier werden we ontvangen door Hockey Dreams Foundation. Zij bieden kinderen in Afrika de mogelijkheid om hun kansen in de toekomst te vergroten middels hockey. “A future through hockey” is hun missie. We hebben in Zambia in samenwerking met Hockey Dreams Foundation een mooie trip gehad en veel met elkaar beleefd en meegemaakt. Het was een geweldige ervaring om met elkaar te delen. In een unieke omgeving zijn we enorm naar elkaar toegegroeid en klaar om de tweede seizoenshelft te beginnen. 

 

Na de trip gingen we meteen op het veld aan de slag met AH&BC. De tweede helft van de competitie staat weer voor de deur en iedereen heeft er onwijs veel zin in. We hebben veel oefenwedstrijden in aanloop naar de start die op 26 februari weer gaat beginnen. Hoe de competitie gaat verlopen vertel ik jullie in mijn volgende blog.

Xoxo Vega