Play-off fever

Eddie Simmons  is de passievolle trainer/coach van Leiden Dames 1 die nu nog in de 1e klasse spelen. Met ambitie naar de overgangsklasse, maar dat is een pittige weg. Hij blogt voor ons over zijn #road2OVK

Mooi, 7-0 winst op Hilversum en play-offs binnen. Tweede jaar op rij met Leiden Dames 1 richting het absoluut leukste stuk van het seizoen, de play-offs.

Vorig jaar mochtten wij aantreden tegen eerst Athena en vervolgens QZ. We strandden toen in wedstrijd 6. Zes wedstrijden in tien dagen waarvan 3 met verlenging. Best bizar voor een eerste klasse team, normaal voor een hoofdklasse team. Maar het schema werd inelkaar gepropt door de KNHB.

Hoe anders is het dit jaar…..op Hemelvaartdag mogen wij aantreden voor de eerste ronde. Drie wedstrijden in vier dagen, het kan dus nog korter op elkaar.

Daarna anderhalve!!! week niks en dan twee losse weekenden. Oftewel interessante materie voor een begeleidingsteam wanneer het komt op fysiek, pieken, en de spanningsboog.

Of we nou eerste of tweede gaan worden, we houden met de maximale scenarios rekening van 6 wedstrijden met shootouts.

Leukste periode van het jaar. Uiteindelijk is dit waar je met elkaar naar toe werkt, het spelen van play-offs. De draaiboeken bij LOHC zijn alweer afgestoft, de club gaat er in het 100-jarig bestaan bijna een mooi feestje van maken. Na het spelen van play-offs met de jeugd van HCR, het veld en zaal met Leonidas dames 1 en nu Leiden voor de tweede keer is het nog steeds geen gewenning maar elke keer iets wat een ontzettende energie, boost en drive geeft om met je begeleidingsteam proberen de dames zo goed mogelijk voor te bereiden. En het kost ook wat meegaandheid van mijn werkgever en vrije dagen nemen, maar dan kan je je wel optimaal voorbereiden.

Ik weet zeker dat ongeacht het resultaat dit weer een supermooie drie weken gaan worden. Maar we gaan voor het maximale, promoveren!