Bijltjes maand & randzaken

Eddie Simmons  is de passievolle trainer/coach van Leiden Dames 1 die nu nog in de 1e klasse spelen. Met ambitie naar de overgangsklasse, maar dat is een pittige weg. Hij blogt voor ons over zijn #road2OVK

Tja,  4 vier wedstrijden onderweg in de competitie, nog steeds ongeslagen maar wel een aantal gelijke spelen verder. Jammer niet nodig, maar de laatste wedstrijd tegen VVV was toch wel interessant. Een ploeg die in mijn ogen veel te laag staat voor de individuele kwaliteit die ze hebben. Daar kan echt meer uitgehaald worden dan alleen op je eigen helft staan, maar voor ons knap lastig want ze verdedigden met verve.

Behalve dat april de maand van eindeloze zakken paaseitjes, opnieuw verkocht kerstbrood (alleen de plakker is veranderd op de paasstol) en EHL is, is het er bij ons in de poule niet minder spannend op geworden. We spelen een maandje met alleen maar mooie wedstrijden met tegenstanders uit de bovenkant van de competitie. Hoe hoger de druk om te presteren, hoe mooier het wordt. Waarschijnlijk kunnen we na deze maand wel een redelijke inschatting maken van wie waar gaat eindigen in de competitie. Het valt niet echt te zeggen wie dat gaat worden want er zijn meerdere teams die voor de play-offs gaan en meerdere teams die het ook kunnen halen.

Ondertussen draait de coach carrousel weer op volle toeren in hockeyland, en dan krijg je dagelijks de vraag of je al bijgetekend hebt bij Leiden voor dames 1. Iets wat eigenlijk totaal niet interessant is tijdens het seizoen omdat de competitie halverwege is en ik daar niet echt over na wil denken. In Barcelona heb ik aan de dames gevraagd of ze door willen met mij en dat was positief, daarnaast ben ik niet van hockey afhankelijk dus een jaar niks doen behoort ook tot de mogelijkheden. Alleen het kriebelt wel altijd, er is niks lekkerder dan na een drukke werkdag op het veld te staan en samen met elkaar te werken aan een doel, een droom en een visie waar we met elkaar heen willen met deze ploeg.

Uitkijkend over de Amstel vroeg iemand vandaag: waarom wil je zo graag winnen, waarom moet Leiden D1 elke wedstrijd winnen? Omdat ik zo ben. We hebben nu een aantal keer gelijk gespeeld, en ik haat gelijk spelen. Ik ga liever goed op mijn bek dan een gelijk spel. Morgen mogen we met onze dames aan de bak tegen Myra, pittig potje en wat recht te zetten aangezien we daar thuis niet verder kwamen dan ‘’again’’ een gelijkspel en dan snel radio 1 aan om ff naar ‘’de klassieker’’ te luisteren en mijn cluppie Ajax aan te moedigen. Zonnetje erbij, en dan heb je een mooi 6 punten weekend.

Succes iedereen dit weekend!